Eşini Döverek Öldüren Kocaya 10 Yıl Hapis

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, üç yıl önce karısını döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan bir sanık 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

  Kamyon şoförü İbrahim Ceyhan , 30 Aralık 2006 tarihinde eşi Gülderen ( 39 ) ile ' kuma ' yüzünden tartıştı . Çıkan tartışmada öfkeli koca , 3 çocuk annesi eşini darp etti . Eşinin darp ettiği Gülderen , aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından Kadirli Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı . Beyin kanaması teşhisi konulan talihsiz kadın , önce Osmaniye Devlet Hastanesi ' ne , beyin cerrahi uzmanı olmadığı için oradan da Antakya Devlet Hastanesi ' ne götürüldü . Burada yoğun bakıma alınan Gülderen Ceyhan bir hafta sonra
hayatını kaybetti . Gülderen Ceyhan , Adana Adli Tıp Kurumu ' nda yapılan otopsinin ardından Kadirli ' de toprağa verildi .
Diğer yandan ölen kadının yakınları , Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu . Bunun üzerine eşine dayak attığı ileri sürülen İbrahim Ceyhan ( 36 ) da tutuklandı .
İddialara göre kamyon şoförü İbrahim Ceyhan , yedi ay önce resmi nikahlı eşi Gülderen Ceyhan ' ın üzerine N . A . ' yı kuma getirdi . Üç çocukları olan Gülderen ile İbrahim Ceyhan arasında bu olaydan sonra sık sık tartışma yaşandı . 30 Aralık 2006 ' da kuma yüzünden çıkan tartışmada öfkeli kocanın eşini darp ettiği iddia edildi . Kuma için eşini öldüren koca tutuklanarak cezaevine konuldu .
Olayla ilgili Osmaniye 2 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen mahkeme sonuçlandı . Gülderen Ceyhan ' ın annesi Ummuhanı Gökşenli , kardeşi İbrahim Gökşenli ve ablası Emine Doğan ' ın da katıldığı mahkemede " Eşini kasten yaralama sonucu öldürme " suçundan yargılanan İbrahim Ceyhan ' a ilk önce 12 yıl hapis cezası verildi . Ancak , duruşmadaki iyi hali lehine takdir indirim sebebi kabul edilerek cezasında 1/6 oranında indirim yapılarak 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı . Ceyhan ' ın cezası Yargıtay tarafından da onandı .

Bu arada , hayatını kaybeden Gülderen ' in ailesi kanunlara ve yargıya her zaman saygılı olduklarını ancak kızlarının hayatının karşılığı verilen 10 yıl hapis cezasının az olduğunu söyledi .
( ACK-HO-Y )