Erzurum'da Başhekimler Bilgilendirildi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nce İl ve İlçe Devlet Hastaneleri Başhekimlerinin katılımıyla Akut Barsak Enfeksiyonları (ABE) Günlük Sürveyansı ve Erken Uyarı ve Yanıt Sistemi (EUYS) konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi

  Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ' nce İl ve İlçe Devlet Hastaneleri Başhekimlerinin katılımıyla Akut Barsak Enfeksiyonları ( ABE ) Günlük Sürveyansı ve Erken Uyarı ve Yanıt Sistemi ( EUYS ) konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi .
112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Eğitim Salonunda yapılan toplantıda pilot il uygulaması , KKKA ile ilgili gelişmeler ve Kızamık , Kızamıkçık ve Konjenital Kızamıkçık Sendromu Daimi Genelgesi ' ne ilişkin bilgilendirme yapıldı .
Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Doç . Dr . Serhat Vançelik , " Özellikle yaz aylarında sıkça karşılaşılan Akut Bağırsak Enfeksiyonları , Kırım Kongo Kanamalı Ateş ilgili son gelişmeleri değerlendirmek ve ayrıca Kızamık , Kızamıkçık ve Konjenital Kızamıkçık Sendromu Daimi Genelgesi ' ne ilişkin konularda siz başhekimlerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlendiğimiz bu toplantının yararlı olacağını düşünüyorum " dedi .
Toplantıda daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Uzm . Dr . Elif Altundaş tarafından katılımcılara bilgi verildi .