Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi'nin İstanbul'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenleyeceği 4. Geleneksel Kayserililer

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi'nin İstanbul'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenleyeceği 4. Geleneksel Kayserililer Toplantısı'na katılacak. Gül, Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra Güney Kore'ye gidecek. (13.00/16.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rizespor yöneticileriyle kahvaltı yacak. AK Parti Rize İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak olan Erdoğan, Trabzon'un Of ilçesinde toplu açılış yapacak. Erdoğan ayrıca, Piraziz-Sarp arasındaki tünellerin ana kontrol kumanda merkezi ile Akçaabat ilçesindeki toplu açılış törenlerine iştirak edecek. (11.00/13.00/15.00/17.00/18.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu tamamlanan Sümbül Sinan Tekkesi'nin açılışını yapacak. Arınç, AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan 'Türkiye Buluşmaları' Konferansları'nın ikinci etabında Sultanbeyli'nde vatandaşlarla buluşacak. (11.00/14.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kocaeli'nde valilik ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra 'Türkiye Buluşmaları' programı ile Seka Parkı Yağlı Güreşleri finali ve ödül törenine katılacak. (13.00-19.00)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Antalya'nın Aksu ilçesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi'nin açılışını yapacak. (18.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Samsun'da çeşitli temaslarda bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya'da Amasya'da miting düzenleyecek. (16.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Düzce İl Kongresine katılacak. (14.00)

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Akseki ilçesinde ziyaretlerde bulunacak (10.00)

Ali Sami Yen Stadyumu'nda, 'Dünyanın en geniş katılımlı kitap okuma etkinliği' adlı rekor denemesinde, 20 bin kişi aynı anda kitap okuyacak. (09.30)

Türkiye Barolar Birliği, başkanını seçecek.

Fatih Üniversitesi'nin Ankara'da bulunan Meslek Yüksek Okulu'nun ASKİ'de mezuniyet töreni gerçekleşecek.

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Kurulu Ankara'da yapılacak. (10.00)

İzmir'deki korsan CD ve kitap operasyonunda gözaltına alınan 50 kişi adliyeye sevk edilecek. (08.30)

SPOR

Güney Afrika'da devam eden 2010 Dünya Kupası finallerinin 3. gününde C Grubu'nda Cezayir-Slovenya, D Grubu'nda da Sırbistan-Gana ve Almanya-Avustralya maçları oynanacak. (14.30 / 17.00 / 21.30)

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin organize ettiği Olimpik Gün Koşusu'nu Trabzon'dan başlattı. Olimpik Gün Koşusu, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Trabzon, Eskişehir ve Van'da yapılacak. (09.00-13.00)