Bisikletliler Çevre İçin Pedal Çevirdi

Bisikletliler Derneği tarafından "Çevre Günü" kapsamında Taksim'den hareketle Harem'e kadar bisiklet turu düzenlendi.

  Yaklaşık 200 bisikletli , çevre için Taksim ' de bir araya geldi . Etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya , İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar , Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabasmaz ile Prof . Dr . Orhan Kural da bisiklete binerek destek verdi . Milletvekili Alaattin Büyükkaya yaptığı açıklamada , " Çevreyi koruma deyince akla ilk gelen araçlardan biri bisiklettir . İnsanların artık bisiklete yönelmesi gerekiyor . Ben ve partim en çok destek verenlerdeniz .
Bisiklet yolları yapılması konusunda Meclis ' te görüş bildirmiştim . Yeni çıkan düzenlemeyle bisiklet yolu yapan belediyelere devlet destek veriyor . Bu konuda da en iyi örnek Konya ' dır " dedi .
Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabasmaz ise ABD ' de hem çevreyi korumak , hem de tasarruf için insanların bisiklete yönlendirildiğine dikkat çekerek , " Biz de insanları bisiklete yönlendirmeliyiz " diye konuştu .
Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar da Avrupa ' da bisikletin en önemli ulaşım araçlarından biri olduğuna değinerek , " Türkiye ' de de bunu yaygınlaştırmamız gerekiyor . Maalesef bisiklet yolları açısından İstanbul elverişli değil . ama çalışmalar yapıp insanları bisiklete yönlendirmeliyiz " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından bisikletliler yaklaşık 18 kilometrelik tur için Harem ' e doğru yola çıktı .