Afrika'da ilk tango

2010 Dünya Kupası favorilerinden Arjantin, B Grubu'nda güçlü Nijerya'yı devirip gruptan çıkma yolunda ilk 3 puanını kaptı. Tüm gözlerin odağındaki isim Messi, Arjantin formasıyla...

 

2010 Dünya Kupası favorilerinden Arjantin , B Grubu ' nda güçlü Nijerya ' yı devirip gruptan çıkma yolunda ilk 3 puanını kaptı . Tüm gözlerin odağındaki isim Messi , Arjantin formasıyla kenardaki hocası Maradona ' nın futbolculuk zamanındaki gibi parlamasa da en etkili isimdi . Tangocular ' a 3 puanı Heinze getirdi .

selman eştürkler johannesburg
-Güney Afrika ' da düzenlenen Dünya Kupası B Grubu ilk maçında Arjantin ile Nijerya karşılaştı . Ellis Stadı ' ndaki mücadeleyi Diego Armando Maradona ' nın takımı 1-0 kazandı . Arjantin ' e galibiyeti getiren golü Marek Heinze kaydetti .
Karşılaşmanın 6 . dakikasında Arjantin sağ köşeden Juan Sebastian Veron ile korneri kullandı . Penaltı noktası üzerinde boş pozisyonda olan Marek Heinze uçarak kafa vuruşunu yaptı . Köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Enyeama sadece izledi : 1-0 . Arjantin 1986 ' da Dünya Kupası ' nı kaldırırken ilk maçında golü yine 6 . dakikada kaydetmişti . Nijerya file bekçisi Vincent Enyeama , rakibinin yıldızları karşısında zor anlar yaşamasına rağmen kalesinde devleşti . 18 ' de Messi ' nin ceza yayından plasesini köşeye giderken çelen Enyeama , 20 ' de Higuain ' e geçit vermedi . 37 ' de Lionel Messi bir kez daha kaleyi yokladı . Tribünlerin ' gol ' diye ayağa kalktığı pozisyonda Nijerya kalecisi alkışlandı . İkinci yarıda da Tangocuların hücumda etkili oyunu devam etti . 60 . dakikadan sonra tempo düşmeye başladı . İki takım rakip yarı alana geçmekte daha az sorun yaşadı . Arjantin ' de Messi , Higuain ve Veron ; Nijerya ' da Taiwo ve Odemwingie girdikleri pozisyonları değerlendiremedi . Nijerya beraberlik golü için Arjantin kalesinde gol aramasına karşın başarılı olamadı .
Arjantin-Nijerya : 1-0
arjantin : Romero 6 , Demichelis 5 , Samuel 6 , Heinze 8 , Gutierrez 6 , Mascherano 5 , Veron 5 ( Dk . 74 Rodriguez 3 ) , Di Maria 4 ( Dk . 85 Burdisso ? ) , Messi 7 , Tevez 6 , Higuain 5 ( Dk . 79 Milito 3 )
nijerya : Enyeama 4 , Odiah 5 , Shittu 6 , Yobo 5 , Taiwo 4 ( Dk . 75 Uche 3 ) , Obasi 5 ( Dk . 60 Odemwingie 3 ) , Etuhu 5 , Lukman 5 , Kaita 6 , Aiyegbeni 4 , Obinna 4 ( Dk . 52 Martins 4 )
SARI KARTLAR : Gutierrez / Lukman
GOL : Dk . 6 Heinze
HAKEMLER : Wolfgang Stark 6 , Jan Salver 6 , Mike Pickel 6 STAT : Ellis Park

Zaman