49. Bursa Festivali başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ve bu yıl 49.'su düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası

  Türkiye ' nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ve bu yıl 49 . ' su düzenlenen ' Uluslararası Bursa Festivali ' , Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Vokaliz grubunun verdiği coşkulu konserle başladı .

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda gerçekleştirilen festivalin açılışında yaptığı konuşmada , kültür , sanat ve medeniyet kenti Bursa ' da güzel bir gelenek olan festivali yeniden yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi .

" BURSA ÖNCÜ OLACAK "

Yaklaşık yarım asırdır gerçekleştirilen festivalin bu sene 1 , 5 ay süresince Bursa ' yı renklendireceğini belirten Başkan Altepe , " Bu yıl 49 . ' su düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali ' nde dünyaca ünlü sanatçılardan özel eserleri dinleme şansı bulacağız . Festival kapsamında bu yıl 24 . ' sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ' nda da dünyanın dört bir yanından kentimize gelecek olan halk oyunları ekipleri , yöresel danslarını sergileyecek . Aynı zamanda Beyaz Koza yaz konserleri de sevilen sanatçıları hayranlarıyla buluşturacak . " diye konuştu .

Bursa ' nın özellikli bir kent olduğunu belirten Başkan Altepe , kültür başkenti Bursa ' nın , her konuda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da öncü olacağını ve vizyonunu genişletmeye devam edeceğini ifade etti .

Başkan Altepe , gelecek yıllarda kültürel faaliyetlerinin daha geniş mekanlarda yapılması ve daha çok insana ulaşması için çalışmaların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi .

FESTİVAL GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa ' yı Bursa yapan değerlerin arasında kültür ve sanat faaliyetlerinin önemli yer tuttuğunu hatırlatarak , bunlardan biri olan festivalin Bursa ' ya renk kattığını dile getirdi .

Konuşmaların ardından , Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ' nın ( BKSTV ) uzun yıllar yönetim kurulunda yer alan ve festivale her yıl önemli katkılar sağlayan Özdilek Grubu adına Hüseyin Özdilek ' e teşekkür plaketi verdi .

Vali Harput da BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile birlikte , Bursa ' ya ve festivalin bugüne gelmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ekrem Barışık ' a plaket verdi .

MUHTEŞEM REPERTUAR

Açılış konuşmalarının ardından Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ( BBDSO ) , Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası şefi Ender Sakpınar ' ın şefliğinde sahneye çıktı . Coşkulu konserde BBDSO ' ya , Demet Akbağ ve Ata Demirer ' in rol aldığı ' Eyvah Eyvah ' filminin müziklerini de yapan ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Türkiye ' nin ilk erkek akapella vokal topluluğu olan Vokaliz grubu da eşlik etti .

Progdamda , Cemal Reşit Rey ' in ' Türkiyem ' senfonik şiiri , ' Endülüs ' te Raks ' , ' Gözlerin Bir İçim Su ' , ' Türk Filmleri Potporisi ' ile Rossini ' nin ' Sevil Berberi ' Operası Uvertürü , ' Aman Bre Deryalar ' ve ' Yüksek Tepeler ' gibi sevilen eserler de seslendirildi . Konser boyunca Bursalı sanatseverler , sanatçıları büyük alkış aldı .

49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nin açılış programına Başkan Altepe , Vali Harput ' un yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı , Hayrettin Çakmak , Mehmet Tunçak , Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek , AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar , Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile kentin idari ve mülki erkanı ve çok sayıda sanatsever katıldı .