Tsyd'den Beşiktaş'a Yanıt İstanbul

-TSYD'DEN BEŞİKTAŞ'A YANIT İSTANBUL (A.A) - 12.06.2010 - TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ (TSYD) YÖNETİM KURULU, BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ADINA, SİYAH-BEYAZLI K

 

-TSYD ' DEN BEŞİKTAŞ ' A YANIT

İSTANBUL ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD ) Yönetim Kurulu , Beşiktaş Kulübü adına , siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan ve spor basınını hedef alan açıklamaya tepki gösterdi .

TSYD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada , Beşiktaş Kulübü ' nün internet sitesinde yapılan ve spor basınını hedef alan açıklamanın üzüntüyle okunduğu belirtilerek , ' Futbol takımının teknik direktörü Mustafa Denizli ' nin görevden ayrılışıyla Bernd Schuster ' in göreve getiriliş sürecinde olup bitenler , çeşitli yayın organlarında değişik biçimlerde gündeme getirilmiştir . Esasta bunların tümüne yakın bir bölümünün doğru haberler ve isabetli yorumlar şeklinde olduğu da sonradan ortaya çıkmıştır ' denildi .

Bu süreçte , gerçeğe uygun olmayan haberler verip buna dayalı yorumlar yapanların da bulunduğu kaydedilen açıklamada , ' Bu , medyadaki çok sesliliğin gereği olmasının yanında iletişim kanallarının yeterince açık şekilde işlemeyişinin doğal bir sonucudur . Bunlara tepki göstermek de zarar gördüğünü düşünen herkesin hakkıdır . Ancak bunun muhataplarının doğru seçilmesinin yanında kullanılan ifadelere de dikkat edilmesi , 107 yıllık geçmişi bulunan bir kulübü yönetenlerin önemli sorumlulukları arasındadır . Yakışıksız bir üslupla toptancı suçlama anlayışının ürünü olan metinde spor basınını hedef alan sözleri tepkiyle karşıladığımızı bildiriyoruz ' ifadelerine yer verildi .

Açıklama şöyle devam etti :

' Beşiktaş gibi büyük bir kulübü yönetme sorumluluğunu üstlenmiş olan kişiler , görev süreleri boyunca ve hatta bunun sonrasında da sürekli olarak basınla karşılıklı bir ilişki içinde olacaklarını unutmadan konuşmalı ve yazmalıdırlar . Yaptıkları işin gereği olarak sürekli iletişim içinde bulunmaları zorunlu olan kişi ve kurumların , bu bağı zedeleyecek ve ilişkileri sorunlu hale getirecek ifadelerden kaçınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz . '

12 . 06 . 2010 13 : 56 : 10