TBB Başkan Yardımcısı Besler: Yargı siyası baskı altında

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, Türkiye'de yargının Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir siyasi baskı altına alındığını s

  Türkiye Barolar Birliği ( TBB ) Başkan Yardımcısı Berra Besler , Türkiye ' de yargının Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir siyasi baskı altına alındığını savundu .

TBB Başkanı Özdemir Özok ' un , Amerika Birleşik Devletleri ( ABD ) ' nde vefat etmesinin ardından boşalan Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ' na seçim için 11 . Olağanüstü Genel Kurul yapıldı . TBB başkanlık binasındaki genel kurulun açılışında konuşan Birliğin Başkan Yardımcısı Besler , Özdemir Özok ' un hayatı boyunca hukukun üstünlüğünden , insan haklardan , eksiksiz demokrasiden , hukuk devletinden , yargı bağımsızlığından hiç ödün vermediğini aktardı .

Besler , yargı bağımsızlığı konusunda TBB ' nin dile getirdiği kaygıların dikkate alınmadığını savunarak , " Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği son bir yılda yargı erki , Cumhuriyet tarihimizde bu zamana kadar görülmemiş bir siyasi baskı altına alınmıştır . " dedi .

Besler , her seferinde toplumun hukuka olan güvenini zedeleyen ağır ve yaralayıcı bir üslup kullanıldığını sözlerine ekledi .