Şener: 2010'da 'İz Bıraktık' Trabzon

-ŞENER: 2010'DA 'İZ BIRAKTIK' TRABZON (A.A) - 12.06.2010 - TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI SADRİ ŞENER, 2010 YILINDA İZ BIRAKTIKLARINI SÖYLEDİ. BORDO-MAV

 

-ŞENER : 2010 ' DA ' İZ BIRAKTIK '

TRABZON ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener , 2010 yılında iz bıraktıklarını söyledi .

Bordo-mavili kulübün 25 . Olağan Divan Kurulu Toplantısı , Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu ' nda az bir katılımla gerçekleştirildi .

Toplantıda konuşan kulüp başkanı Sadri Şener , bazılarına göre başarılı , bazılarına göre başarısız sayılan bir sezonu daha geride bıraktıklarını belirterek , ' Sonuçta bir kupa aldık . Son maçta da aldığımız beraberlikle şaibe söylentilerine çok güzel bir ders verdik . O tarafı benim için önemliydi . 2010 yılında ' iz bıraktık ' diyebiliriz ' dedi .

Başarılarını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şener , ' Polonyalı futbolcuyla anlaştık . Salı günü gelecek bir aksilik olmazsa . Güneş ' in önerisi doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor . Ancak çok sayıda oyuncu almayacağız ' diye konuştu .

Naklen yayın gelirinden kulüplere toplam 321 milyon dolar ödeneceğini anlatan Şener , şunları söyledi :

' Bizim payımıza düşecek olan aşağı yukarı 42 ile 55 milyon lira arasında bir gelir . Bu sene galibiyete 750 , beraberliğe 375 bin lira verilecek . Bu paraları iyi kullanmak istiyoruz . Trabzonspor ' un sırtının yere gelmesi mümkün değil . TrabzonCell ile 60 bin kişiye ulaştık . Aşağı yukarı 60 bin lira kazanıyoruz aylık . Bunu 100 bin liraya çıkarmak istiyoruz . Avni Aker ' in çimlerini ve çehresini yeniliyoruz . '

Akyazı Stadı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini söyleyen Şener , ' Havaalanına pist yapılacaksa oraya geçeceğiz . Yapılmayacaksa , daha önce Atay Aktuğ döneminde tesislerde başlayan bir bina var . Orayı tamamlayacağız ' dedi .

-GÜNEŞ ' İN KONUŞMASI-

Teknik direktör Şenol Güneş ise ilk defa bir divan toplantısına katıldığını belirterek , ' Uzun yıllar futbol oynayan , teknik direktörlük yapan biri olarak bu benim eksikliğim . Ama gördüğüm tablo eksik . Daha farklı bir atmosfer burada beklerdim . Uzaktan gelenler var . Bu sevindirici . Bugün burada olanların da katkısıyla Trabzonspor buralara gelmiştir ' diye konuştu .

Toplantının gerçekleştirildiği bu mahallede , kumsalda büyüyen biri olduğunu ve yeni bir stadyum istediğini her fırsatta dile getirdiğini kaydeden Güneş , ' Başbakanımızın bugün Trabzon ' a gelecek olması bu düşüncemizi dile getirmemiz adına bir avantaj . İsteğimizi tekrarlayacağız . Söylemlerimizi siyasi anlayışın dışına çıkararak Trabzon ' un bir futbol kenti olduğundan hareketle gerçekleştirmeliyiz . İsteklerimiz Trabzonspor adınadır ' ifadelerini kullandı .

Bu arada genel kurulda söz alan Trabzonspor eski başkanlarından , futbol koordinatörü Özkan Sümer , katılımın az olmasını eleştirerek , ' Bir kulübün en üst düzeyine ilgi bu kadar azken , geleceğe bakıp umutlanmak bana göre zor ' dedi .

Divan kurulu toplantısında , bordo-mavili takımın 104 milyon lira borcu olduğu açıklandı .

12 . 06 . 2010 14 : 57 : 23