Mhp Genel Başkanı Bahçeli Düzce'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Halk oylamasında MHP'nin meclisteki duruşunu millet iradesi ile paylaşarak devam edecek" dedi.

  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın , Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Taytak ve Muzaffer Çakmaklı , Genel Başkan Danışmanı ve MYK üyesi Zuhal Cafoğlu , MYK üyeleri Kadir Şekerci ve Yavuz Temizel ' den oluşan heyetle Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve yönetimini ziyaret etti . Partililerle genel seçim değerlendirmesinde bulunan Bahçeli , çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu .
MHP ' nin referandumla ilgili görüşlerinde bir değişiklik olmadığını vurgulayan Bahçeli , MHP ' nin anayasa değişikliğiyle ilgili her zaman olumsuz hayır oyu kullandığını ifade ederek , " Ama mecliste siyasi iktidarın sayısal durumu halk oylamasına gitmek şartıyla anayasa değişikliklerinin yapılmasına karar vermiştir . Yani 330 ile 367 arasında değişen rakamlardaki oylarla anayasa değişikliği meclisten çıkmıştır . Şimdi 12 Eylül ' de referandum yapılacaktır . MHP ' nin görüşlerinde bir değişiklik yoktur " dedi .
Bahçeli , halk oylamasında MHP ' nin meclisteki duruşunu millet iradesiyle paylaşarak devam ettireceğini söyledi . Türkiye ' de eksen kayması tartışmalarıyla ilgili soru üzerine Bahçeli , " Hükümette , Cumhurbaşkanı da eksende kayma yok diyor . Ama bazıları da bugünkü siyasi iktidarın dış politikasında bir eksen kayması olduğunu söylüyor . Yani takas anlaşması yapılıyor . Arkasından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde 12 üye ülke İran ' a yaptırım kararını oluştururken , Brezilya , Türkiye hayır ve Lübnan ' da
çekimser oy kullanıyor . Arkasındanda Başbakan diyor ki ' bizde bir eksen kayması yok ' demek ki Batı ekseninde hala politikayı sürdürüyorsa , Birleşmiş Milletler kararında da hayır diyorsa o zaman batı eksenindeki bir politikanın yeni bir figürü olarak mı görev işlenmiş oluyor . Bu sorunun cevabını bulmak lazım " şeklinde yanıtladı .
Terör örgütü PKK lideri Murat Karayılan ' ın eylemlerini Karadeniz açılımı yaparak Karadeniz bölgesine kaydırarak devam ettireceği yönündeki iddialar üzerine konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli , terörle mücadelenin partiler üstü değerlendirmesinde yarar olacağını söyledi .
Açılım konusunun iktidar tarafından gündeme getirildiği günden bugüne kadar geçen süre içerisinde yüzlerce şehit verildiğini kaydeden Bahçeli , " Terör tırmanıyor ve devam ediyor . Burada dikkat çeken bir nokta var . Terör tırmanıyor bunu kimse inkar gedemez . Terör tırmanırken iki şey daha yapıyor . Bir tanesi alan hakimiyetini coğrafyamız üzerinde yaygınlaştırıyor . İkincisi ise olay inisiyatifini ele almaya çalışıyor . Olay inisiyatifi istediğim zaman , istediğim yerde istediğimi kuruma kişiye ben eylem
yapabilirim demektir . Bunları iyi değerlendirmek lazım " dedi .
Bahçeli , hükümeti yönetenlerin , terörle mücadele kurulunun bu iki kavrama göre bölücü terörün kat ettiği mesafeyi değerlendirerek kesin kararlar alması gerektiğini kaydederek " Bunun başa çaresi yoktur " diye konuştu . Verdiği örnekte MHP ' nin mutlaka bir gün Düzce Belediye Başkanlığını kazanacağına inandığı belirten Bahçeli , " Evde bir tabloyu duvara asmak istiyorsunuz . Çivi ile çekici aldınız bir defa vurdunuz çivi geçmedi ikinci üçüncüyü vurmuyorsunuz öyle ise Düzce ' de belediye başkanlığını Allah ' ın
izniyle bir gün mutlaka MHP ' lilerin olacaktır " dedi .
Bahçeli açıklamalarının ardından İstanbul ' a hareket etti .