Merkel'den Sarrazın'e: Yargılamalar Aptalca Berlin

-MERKEL'DEN SARRAZIN'E: YARGILAMALAR APTALCA BERLİN (A.A) - 12.06.2010 - ALMANYA BAŞBAKANI ANGELA MERKEL, BAŞTA TÜRK, ARAP VE AFRİKALILAR OLMAK ÜZER

 

-MERKEL ' DEN SARRAZIN ' E : YARGILAMALAR APTALCA

BERLİN ( A . A ) - 12 . 06 . 2010 - Almanya Başbakanı Angela Merkel , başta Türk , Arap ve Afrikalılar olmak üzere göçmenleri sıkça eleştiren Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin ' i sert dille eleştirdi .

Merkel , yarın yayımlanacak " Bild am Sonntag " gazetesine yaptığı açıklamada , Sarrazin ' in söylemlerini konusunda , " Bu tür basit toplu yargılamalar aptalca ve bize yardımcı olmuyor " dedi .

Göçmen gençlerin eğitim durumunun düzeltilmesi , bunun için de Almanca öğrenilmesi gerektiğinin doğru olduğunu ifade eden Merkel , " Ancak eğer bunu teşvik eder ve istersek , o zaman bize gelen ve ülkemizde yaşamak isteyen insanların geniş imkanları olmalı . Onlar hepimizi zenginleştiriyor " şeklinde konuştu .

Yaptığı çoğu açıklamada , başta Türk , Arap ve Afrikalı olmak üzere göçmenleri eleştiren Sarrazin , son olarak Darmstadt kentindeki bir toplantıda , eğitimsiz göçmenlerin Almanya ' daki eğitim seviyesini düşüreceği endişesini dile getirerek , " Doğal yollardan gittikçe daha aptal hale geliyoruz " şeklinde konuşmuştu .

12 . 06 . 2010 13 : 33 : 06