Mardin'de Bdp'den Eylem

BDP Mardin İl Başkanlığı, Yeniyol ilçe Başkanlığı önünden İl Sağlık Müdürlüğü önünde kadar 'Operasyonlar Durdurulsun' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

  Yürüyüşe , BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik , BDP İl Başkanı Ali Aslan ve çok sayıda partili katıldı . Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüşte terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken güvenlik güçleri , BDP İl Başkanı Ali Aslan ' ı sloganlar nedeniyle uyardı . Kadınların çoğunlukta bulunduğu yürüyüşte , ' Öldürdükçe çoğalıyoruz ' pankartı dikkat çekti . Sağlık Müdürlüğü önünde sona eren yürüyüşün ardından Milletvekili Osman Özçelik Kürtçe yaptığı açıklamasında Anayasa paketi
için , " Anayasa paketi için referandumda sandığa gitmeyeceğiz . Ya demokratik ya da sivil anayasa gelmedikçe kardeşlik değil eşitlik istiyoruz . Bizim istediğimiz kardeşlikten çok eşitliktir . Eşitlik olmayacaksa demokratik mücadelemiz devam edecektir . Savaş bitsin diyoruz . Çocuklarımız tutuklanmasın istiyoruz " dedi .
Özçelik , " Kürtler eski Kürtler değil artık onları kandıramazsınız . Geçmişteki sınır ötesi operasyonlara karşı TBMM ' de bizden başka kimse karşı çıkmadı . Savaş istemiyoruz diye bizler 22 Kürt milletvekili savaş istemiyoruz diye elini kaldırdı . Başka kimse kaldırmadı . Ve savaş Zap ' tan döndü . Şimdi sesleniyorum onlara gelin imana , doğruya , yola gelin . 30 yıldır savaşla bir yere varamadınız . Barış ve demokrasi başka yerlerde , Avrupa ' da , ABD ' de değil çare Ankara ' da , TBMM ' dedir " diye konuştu .
Grup daha sonra sessizce dağıldı .