Makü 3 Bin 500 Mezun Verdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2009â€"2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

  Mezuniyet töreni etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak MAKÜ ' ye bağlı 3 fakülte , 3 MYO , 2 yüksekokul , 3 enstitü mezunları Cumhuriyet Meydanı ' nda buluştu . Cumhuriyet Meydanı ' nda düzenlenen törende MAKÜ Rektörü Gökay Yıldız , Atatürk Anıtı ' na çelenk sunduktan sonra , MAKÜ Bandosu eşliğinde Gazi Atatürk Stadyumu ' na geçildi .
REKTÖRDEN DUYGUSAL KONUŞMA
Gazi Atatürk Stadyumu ' nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ailelerini selamladı , Rektör Yıldız ise geçiş töreninde öğrencilerini el sallayarak uğurladı ve iş hayatında başarılar diledi . Öğrencilerinin hayallerinin peşinden koşması gerektiğini belirten Rektör Yıldız , " Hayalleriniz olsun , birgün mutlaka ulaşmak için , ilkeleriniz , inançlarınız olsun , erdemli bir insan olarak yaşamak için , hedefleriniz olsun rotanızı iyi çizmek için . Koşulsuz karşılıksız sevin insanları , barış dolu bir dünya yaratabilmek için . Ülkemize , bayrağımıza , güzel dilimiz Türkçe ' mize , en değerli varlığımız Cumhuriyetimize sahip çıkın , bu vatan uğruna can verenlere layık olmak için , Ulu Önderimiz Atatürk ' ün ' Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir ' sözünü hatırlayın bağımsızlığımızı korumak için " diye konuştu .
VALİ TAPSIZ ' DAN NASİHAT
Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise MAKÜ mezunlarına nasihatlerde bulundu . Vali Tapsız öğrencilere çok iş değiştirmemelerini , çok iş değiştirmenin iş yaşamında faydasız bir durum olduğunu belirterek , MAKÜ ' lü öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar diledi .
Konuşmaların ardından MAKÜ bünyesinde bölüm birincisi olan öğrencilere hediyeleri ve başarı belgeleri dağıtıldı . MAKÜ adına en iyi derecede olan Burdur Meslek Yüksekokulu öğrencisi Faruk Edil , mezuniyet yaş kütüğüne plaka çaktı .
MAKÜ 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ' nin son bölümünde MAKÜ Rektör Yardımcısı Zeki Yıldırım tarafından MAKÜ Mezuniyet Andı okundu ve öğrenciler keplerini havaya fırlatıp , mezuniyetlerini kutladı .