İMKB Başkanı Erkan: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye yerli yabancılardan daha fazla güveniyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, yabancı sermaye yatırımcılarının Türkiye'deki yerli yatırımcılardan daha fazla güvendiğ

  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ( İMKB ) Başkanı Hüseyin Erkan , yabancı sermaye yatırımcılarının Türkiye ' deki yerli yatırımcılardan daha fazla güvendiğini söyledi .

Samsun ' da , İstanbul Menkul Kıymetler Borsası , Sermaye Piyasa Kurulu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Halka Arz Seferberliği toplantısı düzenlendi . Toplantıda konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan , Türk sermaye piyasasının Dünya çapında hak ettiği yere gelmesi gerektiğini söyledi . Başkan Hüseyin Erkan , " Yatırımcılar çok ürkektir . Yatırımcı istikrar arar . En küçük istikrarsızlık gördüğü an kaçar . Türkiye şuanda Dünya ' da kendini ayrıştırdı . Bir çok ülke içinde yaşanan kriz gibi Türkiye ' de krizden etkilendi . Daralmayan ekonomi kalmadı fakat Türkiye en çok düşen piyasalarda olmadı . " dedi .

Kriz döneminde Türkiye ' nin çok önemli bir aşama geçirdiğini ve bir güven kazandığını kaydeden Erkan , şöyle devam etti : " Yabancı sermaye Türkiye ' ye giriyor ve kalıyor . Yabancı sermaye Türkiye ' deki yerli yatırımcılardan daha fazla güveniyor . Dünya bu kadar Türkiye ' ye güvenirken , Türkiye ' nin de sermaye hareketlenmesi içerisinde olduğu bu dönemde neden biz bu imkanları kullanmayalım "

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy , Karadeniz ' in en büyük kenti olan Samsun ' un , Anadolu ' nun Karadeniz ' e açılan kapısı olduğunu söyledi . Vali Aksoy , " Türkiye ' nin en önemli tarımsal potansiyeline sahip Bafra ve Çarşamba ovaları ve iş iç alanlarıyla önemli bir tarım kentidir . Enerji yatırımlarıyla öne çıkan bir kent . Yatırım için bir çok cazibesi olan kentlerin başında geliyor . " dedi .

" STSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURZİOĞLU "

Samsun ' u diğer illere göre öne çıkartan farklılığının hava , deniz ve karayolu olduğunu vurgulayan Aksoy , " Samsun , özellikle ithalat ve ihracata yönelik yatırım ve yapmak isteyen iş adamları için cazibe noktaları başında gelmektedir . " açıklamasında bulundu . STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu , Türkiye ' nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirterek , Türkiye globalleşmenin ışık hızıyla yaşandığı bir ortamda dünyaya uyum sağlamak , dünyayla rekabet etmek zorunda olduğunu söyledi . Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu , " Ancak bu rekabet sadece devlet , ülke ya da ulusal firmalar için geçerli değil , yerel üreticilerimiz , yerel değerlerimiz ve hatta insanlarımız için geçerli değil . Global bir köyde yaşadığımız gerçeğini göz ardı etmeksizin , hepimiz farkındalığımızı ortaya koymak durumundayız . Artık sadece kendimiz ya da çevremizdekiler için üretim yapmıyoruz . Bugün dünyanın ücra köşesindeki bir üreticide , dünya devi diye nitelendirilen bir üreticide burada satış yapabilme imkanına sahip . " dedi .

Murzioğlu , rekabetin böyle yoğun yaşandığı , şartların giderek ağırlaştığı bir ortamda küçük olsun benim olsun anlayışını terk edilmesi gerektiğini kaydederek , " Birlikten güç doğar gerçeğini göz ardı etmemeliyiz . " şeklinde konuştu .

Toplantıya , Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni , Fatih Öztürk , belediye başkanları , il meclis yetkilileri , yönetim kurulu üyeleri ve işadamları katıldı .