Iğdır Havaalan'nın temel'i atıldı

Iğdır Havaalanı'nın temelini atmak üzere Iğdır'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1996 yılında Refahyol döneminde temelinin atıldığını ancak 20

  Iğdır Havaalanı ' nın temelini atmak üzere Iğdır ' a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , 1996 yılında Refahyol döneminde temelinin atıldığını ancak 2001 yılında ANASOL hükümetince durdurulduğunu söyledi . Havalanın tamamlanmasının ise AK Parti hükümetine nasip olacağını anlatan Bakan Yıldırım , " Küçük bir havaalanı düşüncesiyle 1996 yılında başlatılan havaalanı , 2001 ' de durduruldu . Bu kez işi tamamen tamamlamak üzere temelini atıyoruz . Allahın izniyle havaalanının yapımı AK Parti hükümetine nasip olacak . Havaalanı için 60 milyon lira bütçe ayrıldı . Yıllık yolcu kapasitisi 500 bin olması tahmin ediliyor . Terminal binası için de 25 Mayısta ihalesini yapık . Biran önce tüm çalışmaları tamamlamak ve havaalanımızı 2011 ' de hizmete açmayı hedefliyoruz . " dedi .

Havaalanı inşaatında gerçekleşen Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner , Demiryolları , Limanlar ve Havayolları İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arslan , Iğdır Valisi Amir Çiçek , çevre il valileri , kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı .

Bakan Yıldırım " Bir zamanlar Iğdır ' ın haritada yerini bulmakta zorlanan insanların çocukları artık Iğdır ' a okumak için , iş , aş sahibi olmak için geliyor . Iğdır ' a 79 yılında yapılmış bölünmüş yol 10 kilometre , 7 yılda yaptığımız 144 kilometre , 79 yılında yapılan bölünmüş yolun 14 katından fazla . Yapmış olduğumuz bölünmüş yolları ile ülkemizi komşu devletlere bağladık . Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Projesini tozlu raflardan indirdik , hayata geçirmek için proje çalışmalarınızı başlattık . Iğdır ' ı demiryolu ile sadece Anadolu ' ya değil , Nahcivan ' a ve İran ' a bağlamış olacağız dedi .