Eşme'de Halk Eğitim Sergisi

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde kursiyerlerin sezon boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

  Uşak ' ın Eşme İlçesi ' nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ' nde kursiyerlerin sezon boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı . 2009 - 2010 eğitim öğretim yılında açılan kurslara katılan bin 341 kursiyerin sertifika aldığı törenle kursiyerlerin eserleri sergilendi .
Eşme Belediyesi ' ne ait Aile Çay Bahçesinde ve Sosyal Hizmet binasında gerçekleştirilen sergi açılışı ve sertifika töreni yoğun ilgi gördü . Törene Eşme Kaymakamı Ömer Sağlam , İlçe Garnizon Komutanı Mahir Sağlık , İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Özkan , Eşme Belediye Başkan Vekili Eyüp Tozan ve çok sayıda vatandaş katıldı . Eşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sefa Sezer , 2009-2010 sezonunda toplam 94 adet sosyal ve mesleki kurs açtıklarını , bu kurslara bin 381 kişinin başvurduğunu ve bin 342 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi .
Eşme Kaymakamı Ömer Sağlam ise " 2009 - 2010 yılı eğitim öğretim döneminde ilçemiz halk eğitim merkezinde 94 adet kurs ve 1 adet şoför eğitim programı açıldı . Türkiye ' nin her yerinde olduğu gibi ilçemiz halk eğitim merkezinde de başarılı çalışmalar yürütülüyor . Özellikle bayan kursiyerin yörelerine ait eserleri büyük beğeni kazanıyor " dedi .
Konuşmaların ardından dereceye giren kursiyerlere sertifikaları verildi . Sertifika dağıtımının ardından , halk eğitim merkezinde kursiyerlerin ürettiği el ürünlerinin sergilendiği sergiyi , Eşme Kaymakamı Ömer Sağlam ve eşi Cemile Sağlam ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Kemalettin Özkan tarafından açıldı . Sergideki takı tasarım , el sanatları , hazır giyim , boyama ve halı dokuma stantlarını tek tek gezen Kaymakam Sağlam , kursiyerlerden eserler hakkında bilgi aldı .