Dsp Giresun'da Kapı Kapı Dolaşarak Referandum 'Hayır' Oyu İsteyecek

Demokratik Sol Parti (DSP) Giresun İl Başkanı Ali Okusal, başarısızlığını kamufle etmek için 8 yıldır suni gündemlerle ülkeyi oyalayan AK Parti iktidarının şimdi de yargıyı taraflı hale getirecek anayasa paketini gündeme getirdiğini söyledi

  Demokratik Sol Parti ( DSP ) Giresun İl Başkanı Ali Okusal , başarısızlığını kamufle etmek için 8 yıldır suni gündemlerle ülkeyi oyalayan AK Parti iktidarının şimdi de yargıyı taraflı hale getirecek anayasa paketini gündeme getirdiğini söyledi .
Referanduma sunulacak olan anayasa paketini hazırlayan AK Parti iktidarının yargıyı kuşatma planı olduğunu ileri süren DSP İl Başkanı Okusal " AK Parti iktidarı son olarak ülkenin gündemine anayasa değişikliği paketini getirmiştir . Bir hukuk adamı olarak ifade ediyorum bu anayasa değişikliği paketi tamamen yargıyı özellikle yüksek yargıyı tamamen kuşatma planıdır . Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ' nun ve Anayasa Mahkemesi ' nin yapısını yeniden dizayn ederek Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız karar verme yargı yerine siyasal ve iktidar adına karar veren siyasi iktidara bağımlı ve taraflı bir yargı oluşturmaktır . Anayasa değişikliği bu şekilde siyasallaştığı takdirde Ulu Önder Atatürk ' ün ifade ettiği gibi ' Adalet Mülkün Temelidir ' burada mülk devlet demektir . Yani adalet devletin temelidir . Adalet siyasal iktidara bağımlı taraflı hale getirilmesi demek devletin temelinin sarsılması demektir . Demokratik Sol Parti ve ülkesini seven yurttaşlar olarak yapılacak referandum da bu anayasa paketine hayır diyeceğiz . Kapı kapı dolaşarak neden ' hayır ' denilmesi gerektiğini anlatacağız . Umut ediyoruz ki referandumda ' hayır ' çıkacaktır . Referanduma ' hayır ' demek bu ülkeyi 8 yıldır oyalayan AK Parti iktidarına ' hayır ' demek olacaktır " dedi .