Can Dostum Şenliği Karşıyaka'da Başladı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde topluma hayvan sevgisini aşılamak sahipsiz hayvanları sahiplendirmek amacı ile Mavişehir Tay Park'ta Can Dostum Şenliği düzenledi

  Karşıyaka Belediyesi , İzmir Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde topluma hayvan sevgisini aşılamak sahipsiz hayvanları sahiplendirmek amacı ile Mavişehir Tay Park ' ta Can Dostum Şenliği düzenledi . Şenlikte Başkan Cevat Durak , eşi Birsen Durak , İzmir veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop , Gazeteci Yazar Bekir Coşkun , İl Tarım Müdür Yardımcısı Selami Turan , İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ' nden aynı zamanda bu projenin danışmanı olan Prof Dr Tamer Dodurka , CHP İlçe Başkanı Ertam Özen ile CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ' un eşi Özden Bulgun , meclis üyeleri , Bir dönemin unutulmaz sanatçıları , Berkant , Atilla Atasoy , Tülay Özer törende hazır bulundu . Saygı duruşu ve İstiklaL Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Başkan Cevat Durak " Bugün burada birçok değerli isim bulunuyor . Eminim ki burası Atlı sporun bir başlangıcı gibi olacak . Çocuklarımız için bir renk olacak . Bir koltuğun üzerinde başlayan bir barınak macerası bugünlere geldi . Ama daha yapacak çok işimiz var . Yolumuza devam ediyoruz . 2025 ' e kadar buradayım . Ve şunu da müjdelemek isterim ki Belediye Meclisimizin aldığı bir kararla bir parkımıza da değerli gazetecimiz Bekir Coşkun ' un adını vereceğiz . Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi .
Törende İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop da konuşmasında Başkan Durak ' ın çalışmalarına her zaman destek olacaklarını ifade ederek " Başkanımız bir hayvan dostudur . Göreve geldiği günden beri veterinerlik hizmetleri adına çok şey yaptı . Örnekköy ' de Celal Üner Hayvan Bakımevini kazandırdı . Türkiye ' de bir ilk olan Köpek Parkını hayata soktu . Ve şimdi de Tay parkı hizmete açtı kendisine teşekkür ederim " dedi . Prof Dr Tamer Dodurka da çağdaş toplumlarda hayvanlara karşı bir sağduyu geliştiğini ifade etti . Dodurka " insan hayvan bağı ne kadar güçlü olursa kamu düzeni de uyumlu olur . Bu projede bunun bir göstergesidir . Emeği geçenlere teşekkür ederim " diyerek sözlerini tamamladı . Törende ayrıca Başkan Durak ve protokol etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyanlara plaket ve teşekkür belgesi takdim etti . Mavişehir ' de projelendirilip inşaatına başlanan ve ismi Tay Parkı olarak belirlenen farklı bir anlayışla hazırlanan hayvan sevgi parkında , minik pony atlar ile evcil hayvanlar bulunuyor . Alan içerisinde kurulan çay bahçesinde ebeveynler çaylarını yudumlarken , çocuklar özel görevliler kontrolünde boyları 90 cm ile 130 cm arasında olan minik atlara binebilecek , evcil hayvanları sevebilecek . Park içerisinde ayrıca Veteriner Kliniği de yer alacak , başta sokak hayvanlarının kısırlaştırılması , aşılanması ve tedavi edilmesi olmak üzere hayvanlara her türlü hizmeti verecek .