Bursa, yeni stoperini Afrika'da buldu

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan Bursaspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Yeşil-Beyazlı ekibin, aradığı savunma oyuncusunu Güney Afrika'dan buldu...



Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan Bursaspor'da transfer çalışmaları sürüyor.

Yeşil-Beyazlı ekibin, aradığı savunma oyuncusunu Güney Afrika'dan bulduğu öğrenildi. Bursaspor'un, İngiltere'de mali kriz yaşayan Portsmouth'un Güney Afrikalı futbolcusu Aaron Mokoena'ya teklif yaptığı iddia edildi.
Defans hattına güçlü ve topu oyuna iyi sokabilen bir stoper arayışına giren şampiyon Bursaspor, bonservisi yüksek olan Galatasaraylı oyuncu Servet Çetin ile ilgili Sarı-Kırmızılı kulüple görüşme halinde. Fakat yurtdışında da temaslarına devam eden Timsahların, G.Afrika Milli Takım kaptanı 30 yaşındaki Aaron Mokoena'yı takibe aldıkları ileri sürüldü. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın Servet ile anlaşılamadığı takdirde bonservisi 2 milyon Euro olan Mokoena'nın transfer edilmesi yönünde yönetime rapor sunduğu bildirildi. 2012'ye kadar sözleşmesi olan Mokoena için Portsmouth kulübüyle irtibata geçildiği edinilen bilgiler arasında.
Bu arada, Bursaspor Rumen futbolcusu Stelian Kirita ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Öte yandan, Bursaspor'a 47 yıllık tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşatan Ertuğrul Sağlam'ın, Beşiktaş'la oynanan şampiyonluk maçı öncesi yapılan son antrenmanda ilginç bir olaya imza attığı ortaya çıktı. Sağlam'ın A Milli Takım'a seçilen Ozan İpek, Volkan Şen, Sercan Yıldırım ve Turgay Bahadır'a, "Sizi takım arkadaşlarınız Milli Takım'a gönderdi, şimdi onları alkışlayın." dediği öğrenildi. Milli Takım'a gidenlerin yanı sıra gidemeyenleri de onore eden bu davranışın futbolcularca uzun süre alkışlandığı ifade edildi.

Zaman