Başkan Tütüncü'den Sergi Açılışı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fatma Parıltı İlköğretim Okulu öğrencilerin icatlarından oluşan 'Teknoloji Tasarımı' sergisinin açılışını yaptı.

  Santral Mahallesi ' ndeki Fatma Parıltı İlköğretim Okulu ' nun mucit öğrencileri , yaptıkları icatlarla , imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini gösterdiler . Başkan Hakan Tütüncü de , geleceğin bilim adamları adayları olan mucitlerin , teknoloji tasarımı sergisini ziyaret etti . Serginin açılışını , Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin ve Okul Müdürü Osman Ertekin ile gerçekleştiren Tütüncü , öğrencilerin birbirinden ilginç ve insan yaşamını kolaylaştırıcı icatlarını dikkatli bir şekilde inceledi . Öğrenciler de , tasarımlarıyla ilgili Başkan Tütüncü ' ye bilgi verdi .
Öğrencilerin , yaptıkları teknoloji tasarımlarıyla düşünmeyi öğrendiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü , " Öğrencilerin , teknoloji ile yakından ilgilenmesi , icatlar yapması , gelişen dünya ile aralarındaki irtibatı kuvvetlendireceğine inanıyorum . Yaptıklar icatlar hayal ürünleridir . Bu çalışmalara ısrarla devam ettirmelerini istiyorum . Her zaman eğitimin ve öğrencilerimizin yanındayız " şeklinde konuştu .
Öğrenciler , güneş enerjisiyle çalışan trafik lambası , özürlüler için özel yastık , robot , atık malzemelerden yapılmış çocuk odası gibi icatlar tasarladı .