Bakan Eker Antalya'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, Antalya'nın tarım sektörü açısından turizm kadar önemli bir il olduğunu kaydetti.

  Tarım sektörüyle ilgili toplantılara katılmak için Antalya ' ya gelen Bakan Eker , Vali Ahmet Altıparmak ' ı ziyaret etti . Kente tarımla ilgili toplantı ve çalışmalar ile AK Parti Genel Merkezi tarafından Dedeman Otel ' de düzenlenecek olan ' Türkiye Buluşmaları ' konferansına katılmak için geldiğini ifade eden Eker , Antalya ' nın Türkiye ' de tarım sektörü açısından turizm kadar önemli bir il olduğunu kaydetti . Eker , " Her fırsatta sektör temsilcileri ile değerlendirmeler yapıyoruz . Antalya ' da fide , tohum ve fidan
sektörüyle toplantı olacak . 70 kişilik bir değerlendirme toplantısı olacak . Ayrıca Serik ' te makine ekipman desteği projeleri kapsamında sembolik bir dağıtım olacak " dedi .
Antalya ' da tıbbi aromatik bitki merkezi kurulacağını belirten Bakan Eker , " Türkiye ' nin ilk tıbbi aromatik bitki merkezi olacak . Antalya bu açıdan da önemli " diye konuştu . Bakan Eker ayrıca Antalya ' nın 2016 yılında ' çocuk ve çiçek ' konulu tematik expo ' ya ev sahipliği yapacağını ve bu konuda hazırlık çalışmalarının sürdüğünü söyledi .
Vali Altıparmak ise , 16 gündür görevde olduğunu ve bu süre içinde ilk kez bir bakanı konuk ettiklerini belirterek , Bakan Eker ' e teşekkür edip bir plaket takdim etti .