Adalet Bakanı Sadullah Ergin Kahramanmaraş'ta

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'de ne zaman dönüşüm, açılım, reform politikası uygulansa bunu engellemek isteyenlerin teröre müracaat ettiğini söyledi.

  Kahramanmaraş programını sürdüren Bakan Ergin , Elbistan ziyaretinin ardından kent merkezine döndü . Burada onuruna verilen öğle yemeğine katılan Bakan Ergin , gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı . Bir gazetecinin son günlerdeki terör saldırılarında yaşanan artışın nedenlerini sorduğu Bakan Ergin şu cevabı verdi :
" Başbakan da ifade etti . Türkiye ' de ne zaman dönüşüm , açılım , reform politikası uygulansa Türkiye ' nin idari yapısında , hukuk altyapısında değişiklik gündeme gelse maalesef bunu engellemek isteyenler bu tür hareketlere ( teröre ) müracaat ediyor . Hatırlayın , 2007 ' de cumhurbaşkanlığı seçimini halkoyuyla yapmayı öngören Anayasa değişikliğinin referandumu vardı . O referandum öncesinde yaşadığımız hadiseleri hatırlarsak bu noktadaki çabalarla örtüştüğünü göreceğiz . Türkiye ' nin geleceğe dönük , demokrasisinin
standardını yükseltmesi noktasında , reformları ilerletme noktasında katettiği yolculuğunu , bu tür girişimler engelleyemeyecek . Daha önce denenmiş yöntemler bunlar . Biz insanımızın hak etiği standartları ona kazandırmaya çalışıyoruz ama ısrarla terörle uğraşmak isteyen , terör oluşturmak isteyen unsurlarla da gerektiği gibi mücadele edilecek . "
Bakan Ergin , eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ' ın yargıya müdahale ettiği öne sürülen ses kayıtlarıyla ilgili olarak yöneltilen bir soruya ise , " Konu şu an yargıda . Soruşturma aşamasında . Bu noktada ben bir değerlendirme yapmak istemiyorum . Her şey milletimizin gözü önünde , kamuoyunun nezaretinde cereyan ediyor . Gelişmeleri sabırla izleyeceğiz . Yargıya intikal etmiş konudur . Sonucunu bekleyelim " cevabını verdi .
Bakan Ergin daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ' nde düzenlenen ' Türkiye Buluşuyor ' adlı konferansta Kahramanmaraşlılara hitap edecek .