YSK, ilk oy tarihini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un halkoyuna sunulması kapsamında, bazı ilke ve esasları belirledi.

YSK, ilk oy tarihini açıkladı
  Gü ; mrü ; k kapılarında oy verme işlemlerinin , 3 Ağustos 2010 Salı gü ; nü ; başlayacağı ve 12 Eylü ; l 2010 Pazar gü ; nü ; halk oylamasının bitiş saatine kadar devam edeceği belirtildi .

Yü ; ksek Seç ; im Kurulu ( YSK ) , 5982 sayılı Tü ; rkiye Cumhuriyeti Anayasası ' nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ' un halkoyuna sunulması kapsamında , yurt dışı seç ; men kü ; tü ; ğü ; ne kayıtlı seç ; menlerin gü ; mrü ; k kapılarında oy kullanmalarına ilişkin ilke ve esasları belirledi .


Bu ilke ve esaslar , Resmi Gazete ' nin mü ; kerrer sayısında yayımlandı . Buna gö ; re , gü ; mrü ; k kapılarında oy verme işlemi , 3 Ağustos 2010 Salı gü ; nü ; , YSK ' nın o ç ; evre iç ; in tespit edeceği saatte başlayacak ve 12 Eylü ; l 2010 Pazar gü ; nü ; , yine YSK ' nın o ç ; evre iç ; in belirleyeceği halk oylamasının bitiş saatine kadar devam edecek .

SADECE PASAPORTLA OY KULLANILABİLECEK


Gü ; mrü ; k kapılarında , Tü ; rkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurt dışı seç ; men kü ; tü ; ğü ; ne kayıtlı vatandaşlar , ' ' sadece pasaportlarıyla ' ' ve ' ' sadece gü ; mrü ; kten giriş-ç ; ıkış yaparken ' ' oy kullanabilecek .

Vatandaşlar , Gü ; rbulak , Sarp , Kapıkule , İpsala , Hamzabeyli , Esendere , Cilvegö ; zü ; , Yayladağı , Dilucu , Derekö ; y , Ö ; ncü ; pınar , Nusaybin , Akç ; akale , Habur kara yolları ile Şakirpaşa , Esenboğa , Antalya , Gaziantep , Atatü ; rk , Sabiha Gö ; kç ; en , Adnan Menderes , Erkilet , Bodrum , Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gü ; mrü ; k kapılarında , tatil gü ; nleri dahil , 24 saat sü ; reyle oy verebilecek .

Oy verme işlemlerinde gö ; rev almak ü ; zere , Doğubeyazıt ve Hopa , Lalapaşa , Yü ; ksekova , Reyhanlı , Yayladağı , Aralık , Kırklareli Merkez , Kilis Merkez , Nusaybin , Akç ; akale , Seyhan , Oğuzeli , Kocasinan , Milas , Dalaman ve Silifke ' de birer , Silopi , İpsala , Muratpaşa , Pendik , Gaziemir ' de ikişer , Ç ; ubuk , Bakırkö ; y ve Edirne Merkez ' de ü ; ç ; er , Bakırkö ; y ' de beş gü ; mrü ; k kapısı ilç ; e seç ; im kurulu oluşturulacak .

Oy verme sü ; resince oy kullanacak seç ; men sayısına gö ; re , sayım ve dö ; kü ; m işlemlerini kolaylaştırmak ü ; zere gerektiğinde bu kapılarda YSK kararı ile yeni gü ; mrü ; k kapısı ilç ; e seç ; im kurulları oluşturulabilecek .

BEYAZ ' ' EVET ' ' , KAHVERENGİ ' ' HAYIR ' '

Gü ; mrü ; k kapılarındaki oy vermede , ' ' Tü ; rkiye Cumhuriyeti Yü ; ksek Seç ; im Kurulu ' ' filigranlı sarı renkli oy zarfları ve beyaz renk ü ; zerinde ' ' Evet ' ' , kahverengi renk ü ; zerinde ' ' Hayır ' ' ibarelerinin bulunduğu iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile ' ' Evet ' ' veya ' ' Tercih ' ' mü ; hrü ; kullanılacak .

Gü ; mrü ; k kapısı ilç ; e seç ; im kurulları , 17 Temmuz 2010 Cumartesi gü ; nü ; saat 17 . 00 ' ye kadar kurulacak ve kurulduğuna ilişkin imzalı tutanak ve yemin metninin bir sureti YSK ' ya gö ; nderilecek . Sandık kurulları da 24 Temmuz 2010 Cumartesi gü ; nü ; saat 17 . 00 ' ye kadar kurulmuş olacak .

İlç ; e seç ; im kurulları , oy vermenin dü ; zenli yü ; rü ; tü ; lmesini sağlamak iç ; in gerekli bü ; tü ; n ö ; nlemleri almak ve oy verme işlemlerini denetlemekle yetkili ve gö ; revli olacak .

Kaynak : AA