Rusya Milli Günü Kutlandı

Rusya Federasyonu Milli Günü, Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nde yapılan bir resepsiyonla kutlandı.

Enerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Jim Jeffrey, İsrail Büyükelçisi Gabby Levy, Türkiye-Rus Parlamentolararası Dostluk Başkanı Salih Kapusuz, yerli ve yabancı misyon şefleri de toplantıda hazır bulundu. ABD Büyükelçisi Jeffrey ve İsrail Büyükelçisi Levy bir süre özel olarak görüştüler.
Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vladimir İvanovsky, Rusya Federasyonu ile Türkiye ilişkilerini değerlendirerek, Başbakan Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başbakanı Putin arasındaki görüşmelerin çok yararlı olduğunu belirterek, "Bu görüşme sırasında iki anlaşma imzalandı. Turizm anlaşması, turizm firmaları ve operatörlerinin durumunu iyileştirecek. Turizm operatörlerinin güvenliğini sağlayacak. İkinci anlaşma ise nükleer iş birliği anlaşmasıdır. Türkiye-Rusya arasında birçok anlaşma imzalanacak. Teknoloji, çevre
güvenliği konularında anlaşmalar imzalanacak. İki ülke temsilcileri bütün yaz anlaşmalar üzerinde çalışacaklar. Diğer projelerle ilgili de görüşecekler" şeklinde konuştu.