Meclis'te gençlik mutabakatı

Gençler, anayasa değişikliği sürecinde siyasette yaşanan gerilim yüzünden uzak duran partileri bir araya getirdi. Gençlerin, sorunlarını ve önerilerini Parlamento'da dil...

 

Gençler , anayasa değişikliği sürecinde siyasette yaşanan gerilim yüzünden uzak duran partileri bir araya getirdi .

Gençlerin , sorunlarını ve önerilerini Parlamento ' da dile getirebilmesi için oluşturulan TBMM Gençlik Komitesi , faaliyetlerine başladı . Gençlerin talepleri üzerine TBMM Başkanlığı ' nın da devreye girmesiyle AK Parti , CHP ve MHP komiteye üye vermeyi kabul etti . BDP ise bu aşamada çalışmalara katılmayacağını açıkladı . AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen , CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya , ortak basın toplantısı düzenleyerek komiteyi tanıttı .
MHP ' li Atilla Kaya , yaklaşık 2 ay önce , bir grup gencin kendilerine müracaat ederek , Parlamento çatısı altında bir komite oluşturma isteklerini ilettiklerini söyledi . Konunun TBMM Başkanlığı ' na iletildiğini ve milletvekillerinin bilgilendirildiğini belirten Kaya , yapılan görüşmelerde komitenin kurulmasına olumlu bakıldığını belirtti . Kaya , Türkiye ' nin genç nüfus oranının dikkate alındığında , böyle bir komitenin ülke açısından yararlı faaliyetlerde bulunacağına inandığını ifade etti .
CHP ' li Muharrem İnce de gençlerin Meclis çatısı altında örgütlenmesini desteklediklerini dile getirdi . İnce , gençlerin fikirlerini değerlendireceklerini ve sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf edeceklerini kaydetti .
AK Partili Kürşad Tüzmen ise Tür-kiye ' deki en önemli kaynağın gençlik olduğunu vurguladı . AB ülkelerinde nüfusun azalma gösterdiğini hatırlatan Tüzmen , bu durumda Türkiye ' nin önemli bir avantajı elinde bulundurduğunu söyledi .
Gençler adına konuşan Ahmet Biberci de TBMM Gençlik Komitesi ' nin , Meclis Başkanlığı ' nın olumlu cevabının ardından 7 Nisan 2010 tarihinde kurulduğunu ve artık Parlamento zemininde faaliyetlerine başlayacağını açıkladı .
Biberci , amaçlarının , gençleri ilgilendiren yasama çalışmalarında fikirlerini sunmak ve milletvekillerine gençlerin sorunlarını ve beklentilerini ulaştırabilmek olduğunu anlattı . Bu amaçla Türkiye ' deki gençlerin kendileriyle irtibata geçerek , sorunlarını ve fikirlerini paylaşabileceğini belirtti . Biberci , ilk etapta milletvekilleri ve komitedeki gençlerin bulunduğu bir genel kurul oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi .
Gençlik Komitesi ' nin 3 kanatlı bir yapılanması olacak . Birinci kanatta milletvekilleri ve gençler yer alacak . İkinci kanatta yönetim kurulu oluşturulacak . Burada sadece gençler bulunacak . Üçüncü kanatta ise komitenin sekretaryası olacak .

Zaman