Krizde ihracatlarını artırdılar

Dünyanın önde gelen koltuk markaları ile yarışan NdesigN, küresel krizde yeni pazarlara açılarak ihracatını arttırdı. Afrika ülkelerinde Uganda'yı da

  Dünyanın önde gelen koltuk markaları ile yarışan NdesigN , küresel krizde yeni pazarlara açılarak ihracatını arttırdı . Afrika ülkelerinde Uganda ' yı da ihracat gamına ekleyen NdesigN 41 . ülkeye ulaşmış oldu . Firmanın yeni hedefi Avustralya pazarı .

Bursa ' nın mobilyasıyla ünlü ilçesi İnegöl OSB ' de 45 bin metrekare kapalı alanda modern koltuk üreten NdesigN , küresel kriz ile birlikte pazarlama stratejisini değiştirerek yeni pazarlara yöneldi . Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Abdülselam Güleç , geçmiş dönemde ihracatlarının büyük bölümünü krizi derinden yaşayan AB ülkelerine yaptıklarını belirterek , küresel krizi erken ön görüp rotalarını hızla yeni pazarlara çevirdiklerini söyledi . Afrika ülkelerinden Uganda ' ya yapılan ihracat nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Güleç , " Bir süre önce Afrika ülkelerinden Zambiya ' ya ihracat yapmıştık . Afrika pazarında etkili olmaya devam ediyoruz ve bugün de 41 . ülke olarak Uganda ' ya koltuk gönderiyoruz . " dedi .

Nurhas Mobilya ' nın 1983 yılında kurulduğunu ve 2002 yılına kadar her çeşit mobilya üreten bir firma olduğunu hatırlatan Güleç şöyle devam etti : " 2002 yılında stratejik bir karar alarak NdesigN markası ile sadece modern koltuk üretmeye başladık . Bu alanda dünyada markalaşan ünlü firmaları kendimize model seçtik . Kaliteyi ilk sıraya aldık ve hızla markalaşma sürecine girdik . Türkiye ' nin birçok noktasında bayilerimiz var . Ayrıca ihracata ağırlık vererek hızla dünya markası olma yolunda adımlar attık . "

Küresel kriz nedeniyle dünyanın ünlü markalarının fiyatlarının tüketiciler için pahalı kaldığını vurgulayan Güleç , NdesigN olarak daha da kaliteli ürünleri doğru bir teknik ile pazara sunarak alternatif olmayı başardıklarını kaydetti . Güleç , krizden bir Türk firması olarak kazançlı çıktıklarını ifade etti .

İhracat konusunda çalışmalarını daha da hızlandırdıklarını belirten Güleç , Moritanya , Gambiya , Kenya pazarlarında çalışmalarını son aşamaya geldiğini , Suudi Arabistan ile bağlantı yapmak üzere olduklarını ve asıl hedeflerini de Avustralya olduğunu dile getirdi . Güleç , " Avustralya pazarında görüşmelerimiz çok yoğunlaştı . Çok yakında bu pazarda da etkili bir marka olmayı amaçlıyoruz . " diye konuştu .