Hakkari'de Gözaltı Gerginliği

Hakkari'de gözaltına alınan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı M. Sıddık Akış'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin pazar günü mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

  Van 3 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nin yürüttüğü KCK operasyonu kapsamında bir süre önce evlerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Hakkari BDP İl Başkanı M . Sıddık Akış ve Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin ' in de aralarında bulunduğu 10 partili , halen polis sorgusunda bulunuyor . Bugün mahkemeye çıkarılması beklenen partililer için ek gözaltı süresi istendiği , zanlıların pazar günü mahkemeye çıkarılacağı belirtiliyor .

HAKKARİ ' DE GERGİNLİK DEVAM EDİYOR
Başkanların gözaltına alınmasıyla birlikte çarşı içinde sessizlik sürerken , bazı mahallelerde ise gerginliklerin yaşandığı belirtildi . Bu arada sabah saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binasına gelen kalabalık , gelişmeleri parti binasında sessiz bir şekilde bekliyor .
Gözaltına alınan partililerin yakınları ise emniyet mensuplarının evlerini arayarak gözaltında bulunanların pazar günü mahkemeye çıkarılacağına dair bilgi verdiğini ifade etti .
Öte yandan İl Özel İdaresi Meclisi üyelerinin , Hakkari Valiliği tarafından 13 Haziran günü Berçelan Yaylası ' nda düzenlenecek 5 . Berçelan Yaylası Kültür ve Sanat Şenliği ' ne katılmama kararı aldığı bildirildi . Meclis üyelerinin bu konu ile ilgili öğle saatlerinde basına bir açıklama yapması bekleniyor .