FIFA Dünya Kupası 2010 nereden izlenecek?

FIFA Dünya Kupası 2010 maçları bugün başlıyor. FIFA Dünya Kupası 2010'un açılış maçı Güney Afrika ve Meksika arasında olacak. Güney Afrika ve Meksika'nın yapacağı FIFA Dünya Kupası maçı saat 17:00'da start alacak.

  Peki FIFA Dü ; nya Kupası 2010 karşılaşmaları Tü ; rkiye ' den nasıl izlenecek? HD yayın yapacağını aç ; ıklayan TRT maç ; ları canlı yayınla verecek . Tü ; rkiye Radyo ve Televizyon ( TRT ) Dü ; nya Kupası maç ; larını TRT HD kanaldan yayın yapacağını aç ; ıkladı . Dü ; nya Kupası maç ; larını 5 kat daha iyi gö ; rü ; ntü ; ile izlemek isteyen futbolseverler TRT HD kanaldan tü ; m Dü ; nya Kupası maç ; larını izleyebilecekler .

TRT HD Kanal Koordinatö ; rü ; Kü ; rşat Ö ; zkö ; k , yaptığı aç ; ıklamada , 2010 Dü ; nya Kupası ' nın TRT aracılığıyla izleyicilerle buluşturulacağını hatırlattı .

Futbolseverlerin daha zevkli ve kaliteli şekilde maç ; ları takip edebilmesi iç ; in TRT ' nin bir dizi ç ; alışma gerç ; ekleştirdiğini ifade eden Ö ; zkö ; k , futbolseverlerin 5 kat daha kaliteli yayın izlemesi iç ; in TRT HD kanalından ' ' HD ' ' kalitesinde maç ; yayını yapacaklarını ifade etti .

Bu konuda bü ; tü ; n altyapı hazırlıklarının tamamlandığını ve yayına hazır hale geldiklerini anlatan Ö ; zkö ; k , bundan ö ; nce Eurovision Şarkı Yarışması ' nı ve 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı ' nın maç ; yayınını TRT HD ' de gerç ; ekleştirdiklerini kaydetti .

TRT HD yayınının , D-Smart platformu ü ; zerinden 110 . kanaldan yapılacağını belirten Ö ; zkö ; k , Dü ; nya Kupası ' ndaki 64 maç ; ın da HD kalitesinde TRT HD ' de yer alacağını ifade edildi .

Kü ; rşat Ö ; zkö ; k , Tü ; rkiye ' de ilk kez 24 saat HD yayın yapan televizyonun TRT olduğunu vurgulayarak , ' ' HD , yayıncılıkta teknolojinin son noktasıdır . Şu anda TRT HD ' de test yayınlarımız devam ediyor . Daha ö ; nce birkaç ; film ve programı HD yayınlayan kanallar oldu , ama TRT HD , Tü ; rkiye ' de 24 saat yayın yapan ilk HD kanal . TRT ' nin bü ; yü ; k bir atılımı oldu . HD yayıncılıkta son noktayı TRT koydu . Bunun iç ; in Genel Mü ; dü ; rü ; mü ; z Sayın İbrahim Şahin ' e ç ; ok teşekkü ; r ediyoruz ' ' şeklinde konuştu



DÜ ; NYA KUPASI TARİHİ


FIFA Dü ; nya Kupası , Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) ' nin 4 senede bir dü ; zenlenen futbol organizasyonudur . 1930 yılında yapılmaya başlanmış 1942 ve 1946 yılında II . Dü ; nya Savaşı nedeniyle yapılamamış olan Dü ; nya Kupası ' na gitmek iç ; in dü ; nya ü ; zerindeki 200 milli takım 2 sene boyunca mü ; cadele verirler . Yapılan 18 şampiyonadaki en başarılı takım kupayı 5 kez kazanan Brezilya ' dır . Dü ; nya kupalarının 18 . si 2006 yılında Almanya ' da dü ; zenlendi kupayı Fransa Milli Futbol Takımı ' nı penaltılarla 6-4 geç ; en İtalya Milli Futbol Takımı kazanmıştır . 2010 Dü ; nya Kupası karşılaşmaları ise Gü ; ney Afrika ' da yapılıyor .