Dünya başlama düdüğüne hazır

Tüm dünyanın heyecanla beklediği FIFA Dünya Kupası başlıyor. Açılış maçında evsahibi Güney Afrika ile Meksika karşı karşıya gelecek.

  Tüm dünyanın heyecanla beklediği FIFA Dünya Kupası başlıyor . Açılış maçında evsahibi Güney Afrika ile Meksika karşı karşıya gelecek . Olimpiyatlar ' dan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen FIFA Dünya Kupası ' nın 19 ' uncusuna Güney Afrika evsahipliği yapacak .

Afrika kıtasında düzenlenen ilk Dünya Kupası ' nın açılış maçında Güney Afrika ile Meksika , Johannesburg ' daki 94 bin kişi kapasiteli Soccer City Stadı ' nda TSİ 17 : 00 ' da karşı karşıya gelecek .

Güney Afrika ' nın eski lideri Nelson Mandela ' nın açılış törenine katılacağı açıklanmıştı ancak acı bir gelişme yüzünden bu konuda belirsizlik var .

91 yaşındaki Mandela ' nın 13 yaşındaki torununun çocuğu Zenani Mandela , dün gece Johannesburg ' daki Dünya Kupası açılış konserinden dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti .



Final 11 Temmuz ' da

Türkiye ' nin olmadığı Dünya Kupası ' nda 32 ülkenin milli takımı mücadele edecek .

Toplam 64 maçın oynanacağı kupada final 11 Temmuz ' da Soccer City ' de yapılacak ve futbolda dünyanın en büyüğü belli olacak .

Afrika ' nın en büyük stadı Soccer City ve yine Johannesburg ' daki Ellis Park ile birlikte turnuvada maçlara evsahipliği yapacak diğer merkezler Cape Town , Pretoria , Polokwane , Rustenburg , Bloemfontein , Port Elizabeth , Durban ve Nelspruit .

Güvenlik sorunu

Turnuva öncesi en büyük sorun olarak görülen güvenlik konusunda tatsız gelişmeler yaşanıyor ama FIFA başkanı Sepp Blatter , Güney Afrika ' nın hakkıyla organize edeceğine emin .

Blatter , " herkes gibi ben de Afrika kıtasındaki ilk Dünya Kupası ' nın çok özel olmasını arzuluyorum ve bunun gerçekleşeceğine inanıyorum . Hepsinden önemlisi , Afrika böylesine büyük bir organizasyonun altından kalkacağını gösterecek " dedi .

Geçtiğimiz hafta Nijerya ile Kuzey Kore arasında Johannesburg yakınlarındaki Makhulong Stadı ' nda oynanan hazırlık maçı öncesinde meydana gelen izdihamda 16 kişi yaralandı .

Son birkaç günde ise Çinli , İspanyol ve Portekizli gazeteciler , iki ayrı olayda silahlı soyguna uğradı .

Brezilya , İspanya favori ama . . .

Beş kez dünya şampiyonu Brezilya ve son Avrupa şampiyonu İspanya turnuvanın en büyük favorileri olarak gösteriliyor .

Wayne Rooney ' li İngiltere , Lionel Messi ' li Arjantin ve kupa tarihinin en başarılı takımlarından Almanya da iddialı ekipler . Dört dünya şampiyonluğundan sonuncusunu 2006 ' da elde eden İtalya ise yaşlı kadrosu yüzünden bu ekiplerin ardından sayılıyor .

İngiltere ' den Rio Ferdinand ve David Beckham , Almanya ' nın kaptanı Michael Ballack , Gana ' nın orta saha oyuncusu Michael Essien , turnuvaya sakatlıkları yüzünden katılamayacak yıldızlardan sadece birkaçı .

Samuel Eto ' o ile birlikte Afrika futbolunun sembol ismi olan Didier Drogba , kolundaki kırığa rağmen Fildişi ' nin maçlarında forma giymeyi umuyor .




CNN Türk