Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Memecan ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini Tarabya Köşkü'nde kabu

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Memecan ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini Tarabya Köşkü ' nde kabul edecek . Gül , Sabancı Üniversitesi ' nde Nanoteknoloji konusunda Türkiye ' nin ilk ' Disiplinlerarası İleri Araştırma Merkezi ' nin temel atma töreni ile TÜSİAD ' ın , Sabancı Atlıköşk ' teki gala yemeğine katılacak . ( 11 . 15/15 . 00/20 . 00 )

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Yazar Yavuz Bülent Bakiler ve İKSM heyeti ile İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti İstanbul ' da ayrı ayrı kabul edecek . ( 16 . 00/17 . 00 )

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , İstanbul ' da Türk-Arap Ekonomi Forumu ' na katılacak . ( 13 . 00 )

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal , genel başkanlıktan istifa ettikten sonra ilk kez memleketine geliyor . Baykal , CHP Alanya teşkilatının yemeğine katılacak ( 15 . 00/19 . 00 )

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği ' nin yeni binasının açılış törenine katılacak . ( 14 . 30 )

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , Fener Rum azınlıkları okullarının yıl son etkinliğine katılacak . ( 10 . 00 )

Almanya , Güney Afrika ve Meksika Büyükelçileri , dünya kupası sebebiyle Almanya Büyükelçiliği bahçesinde bir resepsiyon verecek . ( 15 . 00 )

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) , Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı ' nda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ' yı ağırlayacak . ( 09 . 30 )

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki DSP Meclis Üyeleri Anıtkabir ile Devlet Mezarlığı ' nı ziyaret edecek . ( 10 . 30/11 . 15 )

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Cermodern Ankara Modern Sanatlar Merkezi ' nde ' 10 . Şefik Bursalı Resim Yarışması ' nın ödül töreni ve sergi açılışına katılacak . ( 18 . 00 )

Türk Kızılayı ' nın 142 . Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Devlet Konukevi ' nde resepsiyon verilecek . ( 19 . 00 )

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin , Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ' yi ayrı ayrı ziyaret edecek . ( 09 . 30/11 . 00/12 . 00/14 . 00/16 . 00 )

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , AK Parti Ankara İl Başkanlığı ' nı ziyaret edecek ( 10 . 30 )

TOBB Başkanı M . Rifat Hisarcıklıoğlu ve Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ortak basın toplantısı düzenleyecek . ( 10 . 30 )

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu ( MYK ) üyesi Süheyl Batum , İzmir ' de parti teşkilatını ziyaret edecek . ( 14 . 00 )

Gazze yardım gemisinde bulunan İngiliz aktivistlerden Peter Venner , İngiltere ' ye dönüş yolunda Müslüman oldu . Cihan ' a konuşan Venner , Müslümanların dayanışmasından , yardımlaşma duygusundan ve Türklerin yardımseverliğinden etkilendiğini söyledi .

İngiliz İşçi Partisi milletvekili Jeremy Corbyn , ülkesinin İsrail ile ilişkilerini askıya almasını istedi .

AVRASYA FEED

Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan domates sorunu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesinden sonra kısmen çözüldü . Ukrayna sınırlarında bekleyen domates yüklü 110 Türk TIR ' ı ülkeye giriş yaptı .

Özbekistan ' ın ev sahipliğinde bu yıl 10 ' uncusu yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü ( ŞİÖ ) Devlet Başkanları Zirvesi Taşkent ' te bugün başlıyor .

SPOR

Güney Afrika ' da düzenlenen 2010 Dünya Kupası Güney Afrika - Meksika ve Uruguay - Fransa maçları ile başlıyor . ( 17 . 00/21 . 30 )

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ( TMOK ) 13 Haziran Pazar günü Türkiye ' de 9 ilde düzenlenecek ' Olimpik Gün ' etkinliğinin tanıtımı ve özel detaylarının aktarılması için bilgi verilmesi amacıyla bir basın toplantısı düzenlenecek . ( 11 . 00 )

Çankırı Belediyespor Anadolu Gösteri Kongre Merkezi ' nde yeni sezonda belirlediği hedefleri açıklayacak , yeni kadrosunu tanıtacak ve teknik kadroyla imza atacak . ( 11 . 00 )