Celtics yeniden ortak oldu

NTV'den canlı yayınlanan NBA final serisi dördüncü maçında Los Angeles Lakers'ı 96-89 mağlup eden Boston Celtics seriye 2-2 eşitlik getirdi.  Celtics bu kritik galibiyetle şampiyonluk umutlarını da korudu.

  NBA final serisi 4 . maçında Boston Celtics , evi TD Garden ' da Los Angeles Lakers ' ı ağırladı .

Derek Fisher ' ın olağanüstü son çeyrek performansı karşısında çaresiz kalan ve üçüncü maçı seyircisi önünde kaybederek seride 2-1 geriye düşen Celtics ' in , iddiasını sürdürebilmek için dördüncü maçı kazanmaktan başka çaresi yoktu .

Son çeyrekteki etkili oyunuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Boston Celtics , özellikle kenardan gelen Glen Davis-Nate Robinson ikilisinin katkılarıyla , seyircisi önünde sahadan 96-89 galip ayrılarak seriye 2-2 eşitlik getirdi ve şampiyonluk iddiasını sürdürdü .

NTV ' den canlı yayınlanan karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken , ilk 6 dakikayı konuk ekip Los Angeles Lakers 12-11 önde geçti . Tecrübeli yıldızı Paul Pierce ' ın önderliğinde hücumda kontrolü ele alan ev sahibi takım , Nate Robinson ' ın 3 sayılık basketiyle ilk çeyreği 19-16 önde bitirdi .

PAUL PIERCE ' TAN HAKEME YUMRUK
Paul Pierce , ilk çeyreğin bitimine 1 dakika 6 saniye kala turnikeye girdikten sonra basketin sevincini yaşarken istemsiz olarak hakeme yumruk attı . Bu pozisyonun ardından Pierce , hakem Eddie Rush ' tan özür dilerken , teknik faul kararı çıkmadı .

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlanmadı . Özellikle kenardan gelen Glen Davis ' in hem hücumda hem de savunmadaki performansıyla etkili olan Celtics , üstünlüğü rakibine kaptırmadı ve ikinci çeyreğin son 5 . 5 dakikasına 29-28 üstün girdi .

Kobe Bryant ' ın üst üste kaydettiği üç 3 sayılık basketlerle ipleri eline alan Lakers , öne geçerek 6 sayılık bir avantaj yakaladı . Üstünlüğünü çeyreğin sonuna kadar koruyan konuk ekip , soyunma odasına da 45-42 önde gitti .

Lakers ' ta Paul Gasol 13 sayı ile ilk devrenin en skorer ismi olurken , Kobe Bryant 12 sayı - 3 ribaund - 2 asistle oynadı . Ev sahibi ekipte ise Paul Pierce 12 sayı - 5 asist - 4 ribaundla takımını sırtladı .

Los Angeles Lakers ' ta sakatlığı bulunan Andrew Bynum ikinci yarıya başlayamadı . Üçüncü maçın yıldızı Derek Fisher ' ın sayılarıyla Celtics ' in öne geçmesine izin vermeyen Lakers , farkı 5 sayıya çıkarttı . Ancak Kevin Garnett ' in devreye girmesiyle sürücü koltuğuna oturan Celtics , üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika kala 54-53 öne geçti .

Rakibine Kobe Bryant ile cevap vermekte gecikmeyen Lakers , bir kez daha öne geçti ve son çeyreğe de 62-60 önde başladı .

Son çeyreğe Glen Davis ' in basketleriyle başlayan Celtics , ilk 2 dakika içinde 66-64 öne geçti . Üçüncü maçta hayal kırıklığı yaratan Ray Allen ' ın da devreye girmesiyle hücumda daha etkili olan Celtics , 8 sayılık bir avantaj yakaladı : 74-66 .

Lakers kalan 5 . 5 dakikalık bölümde Celtics ' in savunmasını aşmakta çok zorlanırken , kenardan gelen Nate Robinson-Glen Davis ikilisi ile skor üretmeye devam eden ev sahibi takım , kontrolü elinde tutmayı başardı .

Son 4 dakikaya girilirken farkı çift hanelere taşıyan Boston , Kobe Bryant ' ın basketleriyle ayakta kalmaya çalışan Lakers ' a şans tanımadı ve maçı da 96-89 kazanarak seriye 2-2 eşitlik getirdi .

KADER MAÇI
Serinin kaderini belirleyecek 5 . maç pazar gününü pazartesiye bağlayan gece saat 03 . 00 ' te oynanacak ve bu karşılaşma da NTV ' den canlı yayınlanacak .

GLEN DAVIS-NATE ROBINSON ŞOV
Cletics ' te oyuna sonradan giren Glen Davis 18 sayı - 5 ribaund - 2 top çalmayla geceye damga vururken , Nate Robinson da kenardan gelerek 12 sayı - 2 ribaund - 2 asist üretti .

Paul Pierce 19 sayı - 6 ribaund - 5 asistlik performansıyla ön plana çıkarken , Kevin Garnett 13 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 2 top çalmayla , Ray Allen da 12 sayı - 5 ribaundla salondan ayrıldı .

KOBE BRYANT YETMEDİ
Süper yıldız Kobe Bryant , karşılaşmayı 33 sayı - 6 ribaund - 2 asist ve 2 top çalmayla bitirerek sahanın en skorer ismi olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı . Tecrübeli oyuncu ayrıca , 7 de top kaybı yaptı .

Lakers ' ta Pau Gasol 21 sayı - 6 ribaund - 3 asist - 2 blokla , Lamar Odom da 10 sayı - 7 ribaund ile mücadele etti .

ntvmsnbc