Bursa Devlet Hastanesinde Modernleşme Sürüyor

Bursa'da günde 130 kişinin yatış yaptığı ve 4 bin kişinin muayene olduğu 60 yıllık Devlet Hastanesinin servislerinde 8-18 kişilik koğuşlardan, 1-2 kişilik

  modern odalara dönüş ile alakalı kampanya 10 ay içerisinde yüzde 35 oranında gerçekleşti . Bursa Devlet Hastanesinde 300 modern yeni hasta odası yapmayı hedefleyen Başhekim Mete Ekşioğlu , hayırseverlerin katkıları ile 102 odaya ulaşıldığını , yeni dönemde yapılacak çalışmalar ile 1 yıl içerisinde de kalan 200 odanın inşasını gerçekleştirmek istediklerini söyledi .
Bursa Valisi Şehabettin Harput da yapılan çalışmalarla alakalı basına verilen brifing toplantısına katıldı . Başhekim Ekşioğlu , 1952 yılında hizmete alınan hastanede , bir odanın 29 bin liralık yardım ile yenilendiğini hatırlatarak , " Bir hastane odasının maliyeti için yüksek gibi gözükebilir . Ancak biz bunun yüzde 20 ' sini tefrişte , yüzde 80 ' lik kısmını ise havalandırmadan , kabloların yenilenmesine , oksijen ünitelerinin modernleştirilmesinden , hemşire destek butonu kurulmasına kadar alt yapı hizmetlerinde kullanıyoruz . Bu dönüşüm ile sadece 10-18 kişilik hasta koğuşlarını , insan haklarına yakışır bir iki kişilik özel odalara çevirmiyoruz , 60 yıllık hastanenin havalandırmadan , kablolarına kadar bütün alt yapısını da yeniliyoruz . 10 aylık dönemde hedeflenen 300 odanın 3 ' t birini geçerek 102 odaya ulaştık . Kampanyada basınımızın sesimizi duyurması ile bu seviyelere gelindi . Şimdi bazı önemli servislerimizde antibakteriyel döşemeleri , LCD ekranlı televizyonları , modern medikal malzemeleri ve refekatçilerinde rahat ettiği özel banyolu odaları ile hizmet veriyoruz . Ancak yılda 53 bin kişiye yatarak hizmet veren ayda 100 bin kişinin muayene olduğu bu muazzam hastanenin tamamen aynı standarta ulaşması için 200 odanın daha dönüştürülmesi gerekiyor . Bursa ' da bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın bazılarına kampanyamızı duyaramamış olabiliriz . Bu sebeple Bursa Devlet Hastanesinin bir anlamda iç donanım olarak yeniden inşası anlamına gelen bu kampanyaya hayırseverlerimizin ilgisini bekliyoruz " dedi .
" İSMİNİZ ÖLÜMSÜZLER KERVANINDA YER ALSIN "
Bursa Valisi Şahabettin Harput da ; 102 odanın dönüşümüne katkıda bulunanların Bursa ' ya yepyeni modern bir hastane kazandırılması gibi kutsal bir konuda katkı koyduklarını dikkat çekerek , " Başhekimlik , devletten böyle bir iş için yazışma yapıp , ödenek isteyip , beklemekle yetinebilirdi . Ancak Başhekim Ekşioğlu , arkadaşlarının , Bursa ' nın hamiyetperver insanlarının başarılı olacağına inanarak böyle bir yola çıktı . Zor bir yolda 10 ayda önemli bir mesafe aldı . Hastanenin birçok bölümü yenilendi . Ancak halen 3 ' te 2 ' lik bir kısmı için yeniden çağrıda bulunuyor . Bursa ' da hizmetlere hayırseverlerin çok önemli katkıları var . 2010 yılında eğitim ve sağlık hizmetleri için yaklaşık olarak 90 milyon liralık bir hayırsever katkısı aldık . 102 odanın dönüşümünde de 3 milyon lira gibi önemli bir destek sağlandı . Şimdi 5-6 milyon liralık bir dönüşüm içinde yeniden bir çağrıda bulunuyoruz . Hayırseverlerimizin bunu bir hastane odasının yenilenmesi gibi değerlendirmemelerini , şehrin önemli bir sağlık kurumunun modernize edilmesi anlamında görmelerini istiyorum . Belki burada hayırseverlerin isimleri küçük tabelalarda yer alıyor ama , sağlıklı ile alakalı hizmete her an hepimizin nerede ihtiyac duyacağı belli olmuyor .
Bursalıların da ölümsüzler kervanında yer almak için gayret göstereceklerine inanıyorum " diye konuştu .
Vali Şahabettin Harput ve gazeteciler daha sonra modern hale getirilen kalp damar cerrahi polikliniğindeki hastalarla görüşerek aldıkları hizmet ile alakalı memnuniyetlerini dinlediler .