Bursa'da festival coşkusu

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ve bu yıl 49.'su düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', yarın senfonik açılış konseri ile başl

Bursa'da festival coşkusu
  Türkiye ' nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ve bu yıl 49 . ' su düzenlenen ' Uluslararası Bursa Festivali ' , yarın senfonik açılış konseri ile başlıyor .

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ' nda başlayacak konserde , Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ( BBDSO ) , Ender Sakpınar ' ın şefliğinde sahneye çıkacak . Orkestra , klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Vokaliz grubu ile konser verecek . ' 49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nde , 14 Haziran Pazartesi akşamı sanatçılar Fuat Saka , Şükriye Tutkun , Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan , Bursalılarla buluşacak .

16 Haziran Çarşamba günü Harem Müzikali , 19 Haziran Cumartesi günü ' Yıldırım Gürses ' i Anma Gecesi ' , 22 Haziran Salı günü Teoman konseri , 23 Haziran Çarşamba günü Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil konseri , 25 Haziran Cuma günü Emir Kusturica ile Balkan müzikleri konseri , 26 Haziran Cumartesi günü Jazzing Flamenco gösterisi , 28 Haziran Pazartesi günü Alphaville , 30 Haziran Çarşamba günü Mustafa Sandal konseri , 2 Temmuz Cuma günü Lara Fabian konseri ve 5 Temmuz Pazartesi günü Rus Kızılordu Korosu ' nun gösterisi sanatseverler tarafından izlenebilecek .

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , ' 49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nin kapsamlı içeriğiyle kentte kültür ve sanat rüzgarı estireceğini söyledi . Festival kapsamında en sevilen sanatçıların performanslarını sergileyeceğini söyleyen Başkan Altepe , " Bursa ' da festival coşkusu başlıyor . 49 yıldır Bursalıları buluşturan ve kaynaştıran bir gelenek olan ' Uluslararası Bursa Festivali ' , bu yıl geçen seneden daha kapsamlı bir programla sanatseverlere hitap edecek . Bursa , renkli günler geçirecek . " dedi .