Açık Cezaevinde Geri Dönüşüm Çalışmaları

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri kazanım çalışmalarını kendi bölgesindeki tüm kamu, kurum ve kuruluşlarına yaymayı hedefliyor.

  Akmeşe ' den Şirintepe ' ye kadar uzanan sınır boyunca kamu kuruluşlarını ziyaret ederek gerekli malzeme desteği ve eğitim çalışmalarını yapan ekipler , Çal bölgesindeki Kocaeli Açık Cezaevi ' ni de bu çalışmaya dahil etti . Cezaevi sınırları içerinde yer alan lojmanlara 10 adet geri kazanım konteynırı bırakılırken , iç mekanlarda kullanılmak üzere 50 adet kağıt kutusu , 4 adet atık pil kutusu yetkililere teslim edildi .
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ' nden yapılan açıklamada , cezaevi yetkilileriyle mutabakata varıldığı , ilerleyen günlerde infaz koruma memurlarına da çevre eğitimleri verileceğini belirtildi .
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ' ın çevreye verdiği önemin projenin gelişmesinde önemli etkisi olduğunu söyleyin yetkililer , İzmit ' i bir bütün olarak gördüklerini , her çalışmada olduğu gibi geri dönüşüm çalışmalarında da bu ilke doğrultusunda hareket edildiğini kaydetti .
Kocaeli Açık Cezaevi Müdürü Hasan Dönmezkuş ile İkinci Müdür Kağan Gençer ' e cezaevi mutfağındaki atık sıvı yağların geri dönüşümüne katkıları dolayısıyla teşekkür edildi .