600 Pehlivan Sekapark'ta Ter Dökecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ' nin düzenlediği 2 . Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri , 13 Haziran Pazar günü yapılacak . Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı , Kırkpınar ' da sayısız başpehlivanlık kazanan Ahmet Taşçı ' yla sembolik olarak güreş tuttu .
Altın kemer için Recep Kara , Ahmet Taşçı , Şaban Yılmaz , Osman Aynur , Kenan Şimşek , Gökhan Arıcı , Ziya Ünlü , Ekrem Yavuz , A . Rıza Kaya , Hasan Tuna , Mehmet Yeşil , Fatih Atlı , Sezgin Yüksel , Ekrem Yavuz , Serhat Gökmen , Aydın Polatçı , Sermest Bulut , Ahmet Kavakçı , Şükrü Kazan ve Güngör Ekinci başta olmak üzere 42 başpehlivan mücadele edecek . Sekapark ' taki güreşler 15 kategoride yapılacak . 600 ' ün üzerinde pehlivanın mücadele edeceği güreşler hakkında Palmiye Kafe ' de basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir
Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı , Türkiye ' nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ve etkinlik merkezi olan Sekapark ' ın yine nefesleri kesecek bir faaliyete ev sahipliği yapacağını söyledi .
13 Haziran Pazar günü en büyük güreş organizasyonlarından birinin gerçekleşeceğini vurgulayan Genel Sekreter Yazıcı , " Büyük bir heyecana sahne olacak olan mücadeleler sonunda tüm rakiplerini yenen pehlivan 16 bin TL altın kemerin temelli sahibi olacak . 2 . Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri ' nde altın kemerin her yıl veriliyor olması kıyasıya bir mücadele yaşanmasına sebep olacak " dedi .
Pazar günü Kırkpınar ' a katılacak tüm başpehlivanların mücadele edeceğini söyleyen Yazıcı , " Güreşlere İçişleri Bakanı Beşir Atalay onur konuğu olarak katılacak . Sivas milletvekili , dünya ve olimpiyat şampiyonu , asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya , eski Kırkpınar başpehlivanları ve güreşin önemli isimleri de bu dev organizasyona katılıyor . Öte yandan Sekapark Yağlı Güreşleri ' nin bir geleneği haline gelen özel ödül bu yıl kentimizin yetiştirdiği en önemli pehlivanlardan biri olan Hasan Gemici adına verilecek .
Biliyorsunuz geçen güreşler sene Hergeleci İbrahim adına yapılmıştı . Hasan Gemici özel ödülü bu yıl eski Beşiktaş As Başkanı Levent Erdoğan ' a verilecek " şeklinde konuştu .
Güreşlerin bu yıl çok daha görkemli olması için tüm hazırlıkların tamamlandığını hatırlatan Genel Sekreter Yazıcı , " Güreşseverleri mest edecek muhteşem bir mücadeleye sahne olması beklenen güreşlere Kırkpınar ' ın iddialı başpehlivanları katılacak . Güreşler Kırkpınar usulü yapılacak , her boyda dereceye girenlere ödüller verilecek . Aynı zamanda en teknik , en centilmen ve en iyi peşrev çeken ödülleri de verilecek " diye konuştu .
Güreşlerin 15 kategoride yapılacağını söyleyen Genel Sekreter Yazıcı , sözlerini şöyle sürdürdü : " Her boyda 4 madalya verilecek . Birinciye altın madalya , ikinciye gümüş , üçüncüye de bronz madalya verilecek . Ayrıca yağlı güreşleri izlemeye gelen güreşseverlere etli pilav ve ayran ile pişmaniye ikramı da yapılacak . Geçen yıl binlerce güreşseverin gün boyu ilgi ile takip ettiği güreşlere ilginin bu yıl çok daha fazla olmasını bekliyoruz . "
Türkiye ' de ilk defa hazırlanan ve çok önemli tarihi belgeleri barındıran " güreş sergisi " ise organizasyon boyunca Sekapark alanında gezilebilecek . Yağlı güreşin tüm tarihini ve pehlivanlarını yakından tanıtan bu sergi , Kocaeli Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri için özel olarak hazırlandı . Ayrıca özel fotoğraf albümü ve ' Er Meydanı Sekapark 2010 ' isimli bir kitap da bastırıldı . Bu kitapla Sekaparak Yağlı Güreşleri ' nin marka değerinin de artırılması hedeflendi .
Basın açıklamasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı , Kırkpınar ' da sayısız başpehlivanlık kazanan Ahmet Taşçı ' yla sembolik olarak güreş tuttu . Çevredeki vatandaşların da izlediği karşılaşmada her iki güreşçi de başpehlivan ilan edilerek pazar günü sahibini bulacak olan altın kemeri taktı . Basın açıklamasına Genel Sekreter Yazıcı ' nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın , Genel Koordinatör Adnan Bilgiç , Ahmet Taşçı , Sekapark ' ta güreşecek pehlivanlar ve
basın mensupları katıldı .