Yıldırım rahat, Kocaman tedirgin

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Daum'dan boşalacak teknik direktörlük görevine Sportif Direktör Aykut Kocaman'ı getirmeyi hedefliyor. Fakat tazminat almadan ayrılmayan Alman ...



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Daum'dan boşalacak teknik direktörlük görevine Sportif Direktör Aykut Kocaman'ı getirmeyi hedefliyor. Fakat tazminat almadan ayrılmayan Alman çalıştırıcı ile henüz anlaşma sağlanamaması Sarı-Lacivertlileri sıkıntıya sokuyor. F.Bahçe'de şu an hiçbir konuda somut adım atılmazken bu belirsizlik ortamı da Kocaman'ı endişelendiriyor.

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı trajik maçlarla kaybeden Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi belirsizlikler sürüyor. Öncelikle teknik direktör sorununu çözmeyi hedefleyen Sarı-Lacivertlilerde yöneticilerden Şekip Mosturoğlu ile Ali Yıldırım, Almanya'da Christoph Daum'un avukatlarıyla görüşüyor. Tatilini bozmayan tecrübeli hocanın tazminat konusunda taviz vermediği, ama çok yakında orta yolun bulunacağı belirtiliyor. Daum'dan boşalan koltuğa ilk adayın ise Sportif Direktör Aykut Kocaman olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.
Fenerbahçe yönetimi, geçtiğimiz hafta teknik direktör arayışı içinde olmadıklarını duyurdu. Çünkü Başkan Aziz Yıldırım'ın takımı iyi tanıyan Kocaman'ı göreve getirme konusunda kararlı olduğu dile getiriliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken camia da bu karara yavaş yavaş kendini hazırlıyor. Ancak Aykut Kocaman'ın yakın çevresine durumundan rahatsızlık duyduğunu ifade ettiği öğrenildi. Bir yıl Daum ile birlikte çalışan Kocaman'ın adeta Alman hocanın kuyusunu kazdığı gibi bir algılama oluşmasından endişelendiği bildirildi. Teknik direktörlük görevine gelmesi halinde önümüzdeki sezon alınacak kötü sonuçların ardından "Meğer Daum'un başarısızlığı Aykut Kocaman'dan kaynaklanıyormuş" şeklinde eleştirilerle karşılaşmaktan çekinen Kocaman'ın "Yönetimden büyük destek görüyorum. Fakat çok büyük sorunlar var. Bunların üstesinden gelmem için bazı şeylerin netlik kazanması gerekiyor. Ben de şu an ne yapacağımı şaşırmış durumdayım." diye konuştuğu ileri sürüldü. Başkan Aziz Yıldırım, tüm yetkilerini devretmesi, hazırlık kampının hangi ülkede olacağından kampta oynanacak özel maçlara, takımdan ayrılacak futbolculardan yeni transferlere varıncaya kadar her türlü planlamanın Kocaman'a bırakılması da ayrı bir sıkıntı kaynağı oldu. Yurtdışında temaslara devam eden Kocaman'ın daha rahat hareket edebilmek amacıyla Daum'dan gelecek haberleri beklediği kaydedildi.
Öte yandan Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın yeni sezon hazırlıkları için Hollanda'yı seçtiği iddia edildi. 28 Haziran'da İstanbul'da sezonu açmayı hedefleyen Sarı-Lacivertlilerin 12-22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'da 10 günlük kampa gireceği ve burada 4 hazırlık maçı oynayacağı gelen haberler arasında. Ancak Aykut Kocaman ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya'nın geçmiş yıllardaki gibi köy sahalarında amatör takımlarla maç yapılmasına kesinlikle karşı olduğu, en az 15-20 bin taraftar kapasiteli düzgün statlar araştırıldığı konuşuluyor. Bu kararın alınmasında taraftarların sahaya girmesini engelleme düşüncesinin ve örneklerine her yıl rastlanan bazı rezaletlerin önüne geçilmesinin planlandığı açıklandı.

Zaman