Taba/amcham Yine Terzioğlu Dedi

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul toplantısında Uğur Terzioğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA/AmCham) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Uğur Terzioğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi.
Uğur Terzioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada göreve başladıkları günden bu yana kendisinin ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin derneğin hızla büyümesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, "TABA / AmCham olarak daha verimli olabilmek için Yüksek İstişare Kurulu'na önemli isimleri aldık. Ayrıca dernek olarak daha verimli olmak için İş Komiteleri kuracağız" dedi.
Terzioğlu, derneğin Türk ve Amerikan hükümetleri, ABD Ticaret Odası ve iş çevrelerinde misyonuna uygun olarak samimi ve yapıcı bir ilişkisi olduğunu ifade etti. Bu ilişkiler doğrultusunda üyelerin de ağırlıklı olarak yer aldığı sektörler ile birlikte yatırım ve ticari konularda çok sayıda temas ve girişimleri olduğunu belirten Terzioğlu, "Bundan sonraki hedefimiz ve çalışmalarımız, başarılarımızı koruyarak her gün artan üye sayımız ile daha çok katılımın olduğu, daha etkin ve verimli çalışmalar yaparak
Türk-Amerikan ilişkilerinde kalıcı ve vazgeçilmez katkılar sağlamaktır" diye konuştu.

TABA VAKFI İLE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Terzioğlu ayrıca, Türkiye'de bir Amerikan üniversitesi olmadığını hatırlatarak, "Türkiye'de Amerikan Üniversitesi açılması için öncelikle bir vakıf kuracağız ve onun üzerinden Amerikan Üniversitesi için çalışmalara başlayacağız. Türkiye'de bir dönem Robert Kolej vardı. Bu ülkeye pek çok Başbakan kazandıran bu okul daha sonra Boğaziçi Üniversitesi oldu. Biz yeniden Bir Amerikan Üniversitesi'nin kurulması için kollarlı sıvadık" diye konuştu.
Uğur Terzioğlu, KKTC'de TABA/AmCham'in bir şubesini açma kararı da aldıklarını da belirterek, "KKTC'nin ABD'ye açılan penceresin perdesini aralayacağız" dedi.

HÜKÜMET BM'DE ŞAHSİYETİNİ ORAYA KOYDU
Konuşmasında İran'a yaptırım uygulanmasıyla ilgili olarak, BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada Türkiye'nin ret oyu kullanmasına da değinen Uğur Terzioğlu, "Hükümet doğru yaptı ve şahsiyetini orta koydu. Türkiye orada çekimser kalsaydı, sözünün arkasında durmayan bir ülke olacaktı" diye konuştu.
Genel Kurulda bir konuşma yapan TABA / AmCham Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem'de çeyrek asrı geride bırakan TABA/AmCham'in zaman zaman hükümetlerin politikasını etkileyen güçte bir dernek olduğunu belirtti. Erdem, Hükümet'in İsrail konusunda izlediği politikaya ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamaya değinerek şunları söyledi:
"Ortadoğu'da korkunç bir katliam var. Türkiye'de burada omurgası olan, eğilip bükülmeyen ve talimatla hareket etmeyen bir ülke olduğunu gösterdi. İsrail'de 136 tane atom bombası olduğu iddia edilirken İran'a karşı sergilenen tavrı anlamakta zorlanıyorum."