Sokakta çalışan çocuklar Vali Turhan'ı ziyaret etti

Batman'da sokakta çalışan ve devletin himayesine alınan 80. Yıl Çocuk Gençlik Merkezi'ne bağlı çocuklar, Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. <

Batman'da sokakta çalışan ve devletin himayesine alınan 80. Yıl Çocuk Gençlik Merkezi'ne bağlı çocuklar, Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Tarhan'ın da hazır bulunduğu ziyarette çocuklar, Vali Turhan'a çocuk haklarına verdiği önem ve çocuklara yönelik düzenlenen faaliyetlerden dolayı teşekkür etti. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü konusunda toplumun duyarlılığının artırılması ve sorumlulukların hatırlatılması amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten çocuklar, "80. Yıl Çocuk Gençlik Merkezi'ne gelmeden önce dışarıda cam sil yapıyorduk. Para kazanmanın yanında yaptığımız işi oyun olarak görüyorduk. Günün büyük bir kısmını sokakta çalışarak geçiriyor sağlık, eğitim ve oyun gibi haklarından mahrum bırakılıyorduk. Sokakta birçok kötü insanla karşılaşıyor, kötü alışkanlıklara yönlendiriliyorduk." şeklinde anlattı. Şimdi sağlanan imkanlar sayesinde güvenilir ortamlarda büyüyüp geliştiklerini belirten çocuklar, kendileri için yapılan çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çocukların konuşmalarından oldukça etkilenen Vali Turhan, "Çocuklarımızın sokaklarda çalışması elbette bizleri üzmektedir. Bu nedenle sokaklarda çalışan çocuk bırakmamak için daha fazla çaba sarf edeceğiz. Sosyal güvencesi olmayan çocukların ailelerine Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından çocukların sokaklarda çalışarak kazandığı para kadar biz ailelerine para vereceğiz." dedi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Turhan kalem hediye etti.