Simav Dp'lerden Çillere Dön Çağrısı

Kütahya Simav'da Demokrat Parti (DP) tabanıyla seçmenleri, partinin başına Tansu Çiller'in geçmesini istiyor

Simav Dp'lerden Çillere Dön Çağrısı
Kütahya Simav'da Demokrat Parti (DP) tabanıyla seçmenleri, partinin başına Tansu Çiller'in geçmesini istiyor. Partinin tecrübeli isimlerinden yönetim kurulu üyesi Yaşar Kahraman, Anavatan Partisiyle birleşmelerine rağmen partinin bir türlü istenilen hareket ve canlılığı yakalayamadığını bildirdi. Demokrat Partinin iktidar olabilmesi için partinin başına Tansu Çiller'in geçmesi gerektiğini savunan Yaşar Kahraman, "Tabanın ve milletin partinin başında görmek istediği genel başkan Tansu Çiller'dir. Bu seçimlerde parti yine barajın altında kalırsa bir daha da toplanamayız" uyarısında bulundu.
Yönetim kurulundan bazı üyelerin yanı sıra partiye gönül vermiş eski demokratlarla birlikte Genel merkeze faks çekmeye hazırlandıklarını dile getiren Kahraman, "Genel başkanımıza saygımız sonsuz. Bir ağabeylik yaparak tabanı birleştirdi. Şimdi bir ağabeylik daha yaparak partinin başına Eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız Tansu Hanımı getirmesini istiyoruz" diye konuştu. Baraj korkusu ile geçirdikleri birkaç seçimin ömürlerini törpülediğine değinen Kahraman, "Tabanın ve milletin partinin başında görmek istediği Tansu Çiller'dir. Partinin başına Tansu Çiller'i getirin, bu millet sizi bağrına bassın" dedi.
ÇİLLER'E DÖN BASKISI
Yaşar Kahraman, "Nereye gitsem, kiminle görüşsem bana Tansu Çiller'i soruyorlar. Ben de tüm arkadaşlarım gibi, parti tabanı ve milletimiz gibi Sayın Tansu Çiller'i DP Genel Başkanı olarak görmek istiyorum, bu seçimlere Çiller'in genel başkanlığında girmek istiyoruz" diye konuştu. Bu arada, Simav DP tabanının Tansu Çiller'e dön çağrısında bulunmak amacıyla bir imza kampanyası başlatmak istediklerini vurgulayan Kahraman, parti tabanındaki Çiller hareketinin gün geçtikçe sesini yükseltmeye başladığını söyledi.
Tansu Çiller'in tüm ülkede olduğu gibi Simav DP'lilerin bu taleplerine kayıtsız kalmayacağını umduğunu anlatan Yaşar Kahraman," Çiller'i tekrar partimizin başında görmek istiyoruz. Biz demokratların en büyük özlemi bu" şeklinde konuştu.