Kızıltepe'de İHL'nin temeli atıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yeni imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

Prefabrik şekilde inşa edilmiş olan Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yeni imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

Prefabrik şekilde inşa edilmiş olan Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi bahçesine yapılacak bina 4 katlı olacak.

Temel atma töreni imam hatip lisesi öğretmeninin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. İmam Hatiplileri Yaşatma ve Geliştirme Başkanı Yusuf Sadioğlu'nun yaptığı konuşmayla devam etti. Sadioğlu, "24 derslik okulumuz Allah nasip ederse 1,5 milyon liraya mal olacak. Okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Mevcut binanın ilçeye yetersiz geldiğini dile getiren Okul Müdürü Engin Lafçı ise "Geçen yıl eğitim döneminde yer olmadığından dolayı birçok öğrenciyi geri gönderdik. Bu durum gerçekten bizi üzmektedir. Ayrıca okulumuz prefabrik bir okuldur. Onun için sizin de yardımlarınız ile bu okulun temelini atmış durumdayız." şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Cahit Erhun, herkese teşekkür ederek, "İmam hatip lisesinin yeni binası için dernek kurduk. İHL'lerin daha iyi eğitim verebilmeleri için yatılı, hatta mescitli yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 60 bin öğrencisi olan Kızıltepe ilçesinde en güzel öğrenciler bu okuldan, en güzel okul da burası olmalıdır. Çünkü bu okullardan alınan eğitim hırsızlık vb. yollara ulaşmasına engel olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç çocuklar için ne yapsalar değeceğini belirterek, "İHL binaları fedakâr Anadolu insanının gayreti ile yapılır. Biz kaymakamlık olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Cebi zengin, gönlü cebinden de zengin insanların yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra misafirler Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun'un okuduğu dualarla yeni binanın temelini attı. Okulun önünde yapılan temel atma törenine Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, birçok resmi kurum görevlisi, imamlar, STK'lar ve işadamı ve vatandaşlar katıldı.