Kent Konseyi'nden Bursa Çalıştayı

Bursa Kent Konseyi (BUKKON) tarafından ekim ayında düzenlenecek çalıştayda, Bursalıların katılımıyla, 1/100000 ölçekli Bursa çevre düzeni planı ana prensipleri belirlenecek.

Kent Konseyi'nden Bursa Çalıştayı
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verilen bir önergeyle çevre düzeni planının tartışmaya açılması istenmiş ve bunun sonucunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından konu Bursa Kent Konseyi'ne aktarılmıştı. Nisan ayında başlatılan hazırlık çalışmaları için Bursa Kent Konseyi Başkanlığı'nın koordinasyonu ile çalıştay hazırlık komitesi kuruldu.
Konut, ulaşım, sanayi, turizm ve tarım başlıklarının ele alınacağı çalıştayın 2010 yılı Ekim ayı içinde paralel oturumlarla bir gün içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, akademik meslek odaları, sanayiciler, sivil toplum kuruluşları ve kentin tüm paydaşlarının davet edileceği çalıştayda Bursa'nın anayasası olacak olan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının ana ilkeleri tespit edilmiş olacak.
Bursa Kent Konseyi (BUKKON) Başkanı Mehmet Semih Pala, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kent Konseyi'nin görevlendirildiği bu çalışma, örnek bir paylaşımdır. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte Bursa yararına yapacağı bu tür çalışmaların devamı gelecektir" dedi.