Kazada Ölen Profesörlere Veda

Bolu TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden profesörlerden Ahmet Hızal ve Asuman Efe için görev yaptıkları İstanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi'nde tören düzenlendi.

Bolu'da önceki gün meydana gelen trafik kazasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe ile eski İGDAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Necdet Aral hayatını kaybetmişti. Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe için görev yaptıkları İÜ Orman Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene Hızal ve Efe'nin yakınlarının yanı sıra Orman Genel Müdürü Vedat Kahveci, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Akalp ile öğrenciler ve öğretim görevlileri katıldı.
Helallik alınması sırasında iki profesörün yakınları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.
Törene katılan Prof. Dr. Ahmet Hızal'ın ablası Belkız Hızal, kaza sırasında arabayı kardeşinin kullanmadığını belirterek, "Başkasının arabasını kullanmaz. Kullansa da yavaş gider" diyerek bu yöndeki iddialara tepki gösterdi.
Öğretim görevlisi Aynur Aydın da, "Biz hocamla kazadan yarım saat önce Ahmet ile görüştük. Arabayı o kullanmıyordu" diyerek tepkisini dile getirdi.
Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Akalp, hala şokta olduklarını ifade ederek, "Kastamonu'ya gitmeleri kararını ben imzalamıştım. Kastamonu'da bilirkişi olmak için gidiyorlardı" diye konuştu. İstanbul'a yapılacak üçüncü köprüye ilişkin Orman Fakültesi'nin hazırladığı raporda Prof. Dr. Ahmet Hızal'ın da imzasının bulunduğunu doğrulayan Akalp, "O raporu 7 hoca birlikte hazırladı. En sonunda rapor incelendikten sonra sitemizde yayınlandı. Kesinlikle hiçbir şüphe duymuyoruz. Ahmet Hoca arabayı
kullanmıyordu. Zaten yavaş gitmeyi severdi, gözünü yoldan ayırmazdı. Kazadan sonra yoldan geçen bir vatandaş Asuman Efe'nin telefonunda bizi aradı. Kazayı söyledi. 'Araba çok hızlı ve yol kaygandı' dedi. Ben daha sonra Ahmet Bey'in telefonunu aradım, o vatandaş açtı. Kazayı canlı canlı yaşadık" dedi.
Öğrencileri Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe'yi çiçeklerle uğurladı. Prof. Dr. Ahmet Hızal Sahrayı Cedit Camii, Prof. Dr. Asuman Efe ise Bahçeköy Merkez Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.