Kargo artık ATM'den çekilecek

Bankaların para çekme makinelerinin benzeri artık kargo hizmeti gibi de kullanılacak. PTT'nin uygulamaya koyduğu 'kargomatik'lerle adreste teslimi sağlanamayan kargolar, ATM karg...



Bankaların para çekme makinelerinin benzeri artık kargo hizmeti gibi de kullanılacak. PTT'nin uygulamaya koyduğu 'kargomatik'lerle adreste teslimi sağlanamayan kargolar, ATM kargolarından alınabilecek.

Sistem sayesinde teslimatı yapılan adreste bulunamayan vatandaşlar, kendilerine gönderilen kargolarını alabilmek için cep telefonlarına ya da elektronik postalarına gönderilen barkot numarası ve şifresi ile günün 24 saati her gün paketlerini alabilecek. PTT Genel Müdürü Osman Tural, uygulamanın özellikle çalışanlar için önemli bir kolaylık getireceğini belirten Tural, "Müşterilerimiz cep telefonlarına kısa mesaj ya da e-posta'larına gönderilecek kargo veya acele posta gönderilerine ait barkod numarası ve şifre ile belirtilen PTT Kargomatik cihazından gönderilerini alabilecek." dedi. Kargomatik'in pilot uygulama olarak Ankara Dikmen, Eryaman ve Çayyolu PTT merkezleri ile İstanbul'da Avrupa yakası Bahçelievler Dağıtım ve Toplama Merkezi'ne kuruldu.
MEVLÜT KARABULUT ANKARA CİHAN

Zaman