Hemşehri Dernekleği Şenliği Başladı

Gemlik Belediyesi'nin bu yıl ikincisi düzenlediği "Gemlik'iz Biz Hemşehri Derneği Şenliği" başladı.

Hemşehri Dernekleği Şenliği Başladı
19 farklı kültürel derneğin iştirakiyle start alan organizasyonun ilk gününde Dereboyu mevkii ve Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi çevresi bayram havasına büründü. Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve eşi Gülgün Güler, Gemlik'in kardeş şehri Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'un Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve Gemliklinin katıldığı şenlikler, 12 Haziran Cumartesi akşamı İskele Meydanı Festival Alanın'nda yapılacak konserle sona erecek.
Şenliklerin ilk gününde Gemlik Belediyesi tarafından açılan standlarda dernekler yöresel ürünlerinin yanı sıra, seçkin damak zevklerini ve folklorik özelliklerini tanıttı. Daha sonra Sosyal Yaşam Merkezi Festival alanında folklor gösterileri yapıldı.
Başkanı Fatih Mehmet Güler, "Ne mutlu bize bu kadar zenginliğe sahibiz. Değişik kültürlerden gelen insanlar asırlardır bize büyük kültürel miras bırakmışlar. Gemlik'te bu mirastan kendine önemli paylar kazanmıştır. Gemlik küçük bir Anadolu'dur. Bu etkinlikler de bize gösteriyor ki, daha iyi bir Gemlik'e kavuşmak hedefimiz olmalıdır. Diyoruz ki, nereden gelirsek gelelim, biz Gemlik'iz" dedi.
Kaymakam Mehmet Baygül de, Gemlik'ten yükselen dayanışma ve kardeşlik mesajlarının, örnek olması gerektiğine dikkat çekerek, ellerin, gönüllerin, yüreklerin bir olduğu Türkiye'nin çağlar devireceğini kaydetti.
Güler, vatandaşlarla beraber halay çekti. Şenlikler 11 Haziran Cuma akşamına kadar Sosyal Yaşam Merkezi ve Dereboyu mevkiinde devam edecek. 12 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşecek final ise Gemlik İskele Meydanı festival alanında yapılacak. Burada folklor ekipleri yine gösteri yaparken, Fatih Kayhan konseri ile 4 gün sürecek şenlikler sona erecek.