G.Saray'da hiç kimse 'küstüm' diyemez

G.Saray Başkanı Adnan Polat, 2012 yılından itibaren uygulanacak UEFA kriterlerine kulüp olarak uyum sağlamak için birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu süreçte kenard...



G.Saray Başkanı Adnan Polat, 2012 yılından itibaren uygulanacak UEFA kriterlerine kulüp olarak uyum sağlamak için birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu süreçte kenarda kalan yöneticilerin küsmeye hakkı olmadığını söyledi.

Sarı-Kırmızılı kulübün, tüzük tartışmalarının yaşandığı dünkü Divan Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Adnan Polat, G.Saray'ın yeni yapılanmasıyla ilgili bilgi verdi. Polat, Sarı-Kırmızılı kulübü UEFA kriterlerine uygun bir hale getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "2012 yılından itibaren UEFA kriterlerine uymayan kulüpler lisans alamayacak ve Avrupa kupalarına katılamayacak. Biz de bu tarihe kadar Galatasaray'ın şartlarını UEFA'nın mali kriterlerine uygun hale getirmeye çalışıyoruz." dedi. Özellikle şubelerin kapanmasıyla birlikte son dönemde futbolun başında bulunan Haldun Üstünel'in yetkilerinin kısıtlanmasını gündeme getiren Polat'ın, "Kimse çıkıp ben devre dışı kaldım. Kenara konuldum, küstüm oynayamam, diyemez." sözleri dikkat çekti.
Başkan Polat, tüzük tadil kongresinde yaşanan tartışmaların G.Saray'a hiç yakışmadığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüzükte tartışılan bana göre iki konu vardı. O da Galatasaray Liselilere mezun olduktan sonra 35 yaşına kadar üye olma imkânı veriyor. Eğer bu yaşa kadar üye olunmazsa 35 yaşını geçiyorsa dışarıdan üye olması gibi olanak veriyor. 26 Haziran'da genel kurul var. 30 senelik tüzüğün değişmesi gereken maddeleri var. Bu tüzüğün geçmesi lazım, aksi takdirde bu tüzük kongresi uzar, yönetim olarak bizim vaktimizi alır."
Yönetim olarak dimdik ayakta olduklarını dile getiren Polat, "Medya 3 ay önce seçilmiş yönetimin içinden 3 tane başkan adayı çıkarıyor. Böyle bir şey mümkün mü? Başkan adayı olacak insan seçime girerdi. Medya doğru haber yapsın, Galatasaraylıları yanıltmasın. Yönetim kurulu olarak bir bütün ve dimdik ayaktayız." diyerek sözlerini tamamladı.

Zaman