Çölleşme ile mücadele sempozyumu Çorum'da yapılacak

Çorum'da 17-18 Haziran tarihleri arasında Çölleşme ile Mücadele Sempozyumu yapılacak.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında g

Çorum'da 17-18 Haziran tarihleri arasında Çölleşme ile Mücadele Sempozyumu yapılacak.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında gerçekleştirilecek olan sempozyuma çeşitli üniversitelerden bilim adamları katılacak.

Anitta Otel'de gerçekleştirilecek olan Çölleşme ile Mücadele Sempozyumu, 17 Haziran saat 10.00'da açılış konuşmaları ve ödül töreni ile başlayacak.

Sempozyum kapsamında Türkiye'de çölleşmenin sebepleri, göstergeleri, tesirleri, çölleşme ile mücadele usulleri, çölleşmenin kuraklık ve iklim değişikliği ile karşılıklı etkileşimleri, çölleşme ile mücadelede ulusal ve uluslararası işbirliği, birey, medya ve sivil toplum kuruluşlarının rolleri ile çölleşme ile mücadelenin politik, hukuki ve kurumsal çerçevesi ele alınacak.

Sempozyumda, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının çölleşme ile mücadele kapsamında yapmış oldukları araştırma ve geliştirme çalışmaları ile uygulamalar ve edinilen deneyimler paylaşılacak. Ayrıca, problemler ve çözüm önerileri tartışılacak.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığındaki sempozyuma, konuşmacı olarak Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü Daire Başkanları M. Hanifi Narlıoğlu, Hamza Eryiğit, Mahmut Temiz ile AGM Şube Müdürü Erdoğan Özveren, İstanbul Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, KTÜ, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Kilis Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, GOP Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Ege Üniversitesi, K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Adanan Menderes Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Eskişehir Toprak Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, Batı Akdeniz Ar. Md., Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ege Orm. Arşt. Müdürlüğü, TEMA Mütevelli Heyeti Başkanı, Doğu Akdeniz Or. Ar. Müdürlüğü, Batı Karadeniz Or. Ar. Müdürlüğü, İç Anadolu Or. Ar. Müdürlüğü, Tarım Sig. Havuz İşlt. A.Ş, ÇOB-ARGE–Daire Başkanlığı, Orman Mühendisleri Odası, TÜGEM Daire Başkanlığı ve Konya Toprak Su Kay. Arşt. Enstitüsü'nden yetkililer katılacak.