Bu Da Yerli Harley Davıdson

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Medet Emin Vergi, hurdadan bulduğu malzemelerden Harley Davidson'a benzeyen motosiklet yaptı.

17 yaşındaki imam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Medet Emin, yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonrasında yapmayı başardığı motosikleti 500 TL'ye mal etti. Okul dışında boş zamanlarını babasının lastikçi dükkanında geçiren ve yaptığı icat sonrası Vezirköprü'de büyük bir ilgi gören Vergi, "Küçük yaştan beri Harley Davidson motorlarına ilgim var. Araştırdım, sonunda gerçekleştirdiğim için mutluyum. İlçede de büyük ilgi görüyorum" dedi.
Mehmet Emin Vergi, büyük çaba sarf ederek yaptığı motosikletin, okumanın yanı sıra kişisel gelişimin de ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Elinde imkan olması halinde daha birçok icatlar yapmak istediğini ifade eden Emin Vergi, "İlk olarak aklıma bisikleti motosiklete çevirme fikri gelmişti. Harley Davidson motosiklete karşı ilgim vardı. Araştırdım hurdadan bisiklet çatalı ve bir motor buldum. Buna önce mobilet motoru taktım, düzgün çalışmadığı için iki vitesli motor buldum, montajını yaptım.
Daha ilerlere götürmeyi düşünüyorum. Araştırmalarım devam ediyor. Eğer imkanım olsa daha birçok şey yapabilirim" diye konuştu.