Bomba paniği var, emniyet şeridi yok

Fatih'te aynı cadde üzerinde iki ayrı yerde ihbar edilen biri şüpheli çanta diğeri paket bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Şüphe

Fatih'te aynı cadde üzerinde iki ayrı yerde ihbar edilen biri şüpheli çanta diğeri paket bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Şüpheli çanta ve paketin imha çalışmaları sırasında çevrede güvenlik şeridi bulunmaması ise dikkat çekti.

Olay saat 23.00 sularında Küçük Langa Caddesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaldırım üzerine bırakılan bir çanta, çevrede bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Çantayı fark eden çevredeki vatandaşlar, içinde bomba olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak durumu polise bildirdi.

Olay yerine ilk gelen asayiş polisleri oldu. Asayiş polisleri olay yerine geldiğinde önce caddeyi trafiğe kapattı. Polislerin bomba paniğinin yaşandığı yere güvenlik şeridi çekmemesi nedeniyle birçok vatandaş farkında olmadan şüpheli çantanın yakınından geçti. Şüpheli çantanın yanından geçen vatandaşlar polisler tarafından sözlü ikaz edildi.

Bu sırada olay yerine bomba imha uzmanı ekipler çağırıldı. Bomba imha uzmanının olay yerine gelmesiyle çevredeki vatandaşlar olan biteni endişeli gözlerle izlemeye başladı. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı, şüpheli çantanın yanına yaklaşarak fünye yerleştirdi. Bir süre bekleyen uzman ekip uzaktan kumanda yardımıyla çantayı patlattı. Patlama sonrası şüpheli çantanın içinden bazı eşyalar çıktığı gözlendi. Çantanın içinden bomba çıkmadığını öğrenen esnaflar ve çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

AYNI CADDEDE İKİNCİ ŞÜPHELİ PAKET

Bomba imha uzmanı şüpheli çantayı etkisiz hale getirdikten sonra özel kıyafetini çıkarmaya başladı. Uzman ekibin normale döneceği sırada aynı caddede ikinci bir şüpheli paketin bulunduğu bildirildi. Bunun üzerine tekrar özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı caddenin köşesinde bulunan şüpheli paketin içinde bomba olmadığını tespit edince, herhangi bir patlatma işlemi gerçekleştirmeden paketi bulunduğu yerden aldı. Uzman ekip ikinci şüpheli paketin ardından olay yerinden ayrıldı.

EMNİYET ŞERİDİ OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Aynı cadde üzerinde iki şüpheli paket bulunması çevredeki vatandaşların bomba paniği yaşamasına neden oldu. Polis ekiplerinin şüpheli çanta ve paketin bulunduğu caddeye, imha çalışmaları sırasında güvenlik şeridi çekmemesi vatandaşlar tarafından eleştirildi. Bazı vatandaşlar güvenlik şeridi olmadığı için şüpheli çantanın bulunduğu yerin çok yakınından geçebildiğini belirtti.

Polisin tedbirsiz davrandığını savunan bir vatandaş, "Ben patlatırken gördüm sadece; ancak tedbirsiz davranmışlar burası kesin bir olay, şerit falan çekilmemiş, bölgeden kafasına göre herkes geçebiliyor. Güvenlik altında değil. Yani sağ kaldırımdan vatandaş geçiyor ve burada şüpheli paket var. Yani tedbirsiz bir hareket. Ben demin şuradaki büfenin önünden geçtim, burada köşede şüpheli paket vardı ve ben buradan geçtim mesela ve bomba olduğunu bilmiyordum, şu taraftan geçtim bakkaldan sigara aldım geri döndüm tekrar oradan geçtim." ifadelerini kullandı.