Başkent'ten haberler

Ankara-Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri'ndeki çocuklara verilecek üç günlük 'böceklerle ekoloji eğitimi', bugün Çiğdem Dostluk'ta gerçekleştirile

Ankara-Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri'ndeki çocuklara verilecek üç günlük 'böceklerle ekoloji eğitimi', bugün Çiğdem Dostluk'ta gerçekleştirilen eğitimle başladı.

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde, çocuklar kurutulmuş böcekleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Akvaryum içinde yer alan canlı arıları gözlemleyen çocuklar, böcekler hakkında bilgi almanın yanı sıra, mikroskop ve mercekle de incelemelerde bulundu. Eğitmenlerin görsel sunumla böceklerin yaşamını anlattığı eğitimde, böceklerin doğadaki rolünün önemi de vurgulandı. Böceklere ilişkin bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte, çocuklar el yapımı maskeler takarak, eğlenceli bir şekilde ipek böceğinden kelebeğe pek çok böceği inceledi.

Yarına kadar görsel sunum ile gerçekleştirilecek eğitim etkinlikleri 5-6 yaş grubunda bulunan yaklaşık 250 çocuk ile gerçekleşecek. Projeyle, öğrencilerde yanlış bilgilendirme sonucu oluşan korku ve tiksinti gibi olumsuz duyguların azaltılarak, böceklere karşı sağlıklı tavırlar geliştirmesi de amaçlanıyor.

TUNA KEŞKEK GECESİNE KATILDI

Sincan Tokatlılar Derneği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Geleneksel Keşkek gecesi, Tokatlı hemşehrileri biraraya getirdi.

Düzenlenen geceye Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Çelik ve Sincan'da yaşayan çok sayıda Tokatlı katıldı.

Geleneksel Tokat yemeği olan Keşkek ikramının ardından selamla konuşmasını yapan Başkan Tuna, bu tür organizasyonların hemşehrilik bilincinin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, gecede Tokat türküleri seslendirilirken, yöresel halk oyunları büyük ilgi gördü.

PURSAKLAR'DA BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

Pursaklar'da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bahar şenliği öğrencilerin ve ilçeli vatandaşların yoğun katılımı ile coşku içinde geçti. Şenlik, çelenk takdimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, ilçe protokolü, öğretmen, öğrenci ve ilçe halkının bando eşliğinde şenlik alanı olan Pursaklar Belediyesi Salı Pazarı'na yürümesi ile başladı. Şenliğin açılışını Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ertuğrul yaptı.

Şenliğin ilk gününde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü söylediği marşlarla şenlik ziyaretçilerini coşturdu. İlçe halkı ve öğrenciler, mehteran bölüğünün söylediği marşlara bir ağızdan eşlik etti. Fetih Marşı ve Hücum Marşı, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

ETİMESGUT BELEDİYESİ ZABITA VE VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Etimesgut Belediyesi, halkın sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptıkları kontrollerle imalathaneler, kasaplar ve lokantalar denetleniyor.

İlçe genelindeki tüm işyerlerine ayda ortalama 4 bin denetimde bulunan Etimesgut Belediyesi ekipleri, Mayıs-Haziran döneminde et ve et ürünleri satışı yapan 50 lokanta ve kebapçı ile 35 kasaba ani ziyaretlerde bulunarak, et ve ürünlerini denetledi. Denetimler sonunda, sığır ve koyun gibi satışı uygun olan etlerin dışında herhangi bir hayvan türüne ait ete rastlanmadı. Ekipler, eksik belgeleri olan ve satışta hijyen kurallarını aksatan 15 kasap ve 11 lokantaya yasal işlem uyguladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yapılan denetimler sonucu Etimesgut halkının sağlıklı et tükettiğini vurgulayarak, "Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüz denetimlerini aksatmadan sürdürüyor. Vatandaşlarımız, ilçemiz sınırları içerisinden aldıkları her türlü gıda maddesini ve özellikle et ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketebilirler." diye konuştu.