Tşof 29. Genel Kurulu Ankara'da Yapıldı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) 29. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı.

  Büyük Anadolu Oteli Kongre Merkezi ' nde gerçekleşen Genel Kurula , TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın , TESK Başkanı Bendevi Palandöken , Çorum CHP Milletvekili Derviş Günday , Mehmet Yiğiner ve üyeler katıldı .
Apaydın , konuşmasında Yiğiner ' in seçim çalışmaları sırasında delegeleri yanıltmaya yönelik bir takım açıklamalarda bulunduğunu iddia ederek , yapılan seçim çalışmasının etik olmadığını kaydetti . Apaydın , 3 senedir federasyon başkanlığını yürüttüğünü anımsatarak , şoför esnafının sorunlarını çok iyi bildiğini de ifade etti . Apaydın , sözlerine şöyle devam etti :
' ' Bu makama aday olacak kişinin gerçekleri yansıtmayan , kişisel çıkar amacına yönelik bilgi kirliliği ile kişileri yanıltmayı ilke edinmemiş olması lazım . Seçilerek buraya gelmiş olan delegelerin oylarını dizüstü bilgisayar , para gibi maddi şeyler dağıtmak suretiyle satın alabileceği şeklinde düşünce yapısına sahip olmaması gerekir . Bir oda başkanının böyle bir harcamayı nasıl ve nereden finanse ettiği hususunda kimsenin kafasında bir şaibe yaratılmamalıdır . En önemlisi de böyle bir davranışın teşkilat
mensuplarına yapılacak en büyük hakaret ve saygısızlık olduğunu bilebilecek bir kişiliğe sahip olması gerekiyor . "
TŞOF Başkanlığına aday olan Mehmet Yiğiner ise , şoför esnafının ve odalarının 3 yıl içinde birçok kazanılmış hakkını kaybettiğini ifade ederek , ' ' 3 yılda bana bir tane olumlu hizmet gösterin , ben aday olmayacağım . Bir tane kazanılmış hak gösterin , adaylığımı hemen çekeyim ' ' diye konuştu .
Şoför esnafının ve odalarının 3 yıl içinde birçok kazanılmış hakkını kaybettiğini dile getiren Yiğiner , " Bizim görevimiz sadece esnafa hizmet etmektir . Biz sadece bu esnafı yönetmek için adayız , başka yerleri yönetmek için değil . Otobüsçüler bu dönemde tamamen belediyelerin insafına bırakıldı . Tüm yetkilerimiz belediyelere devredildi . Bu yetkiler devredilirken siz burada değil miydiniz? Kamyoncuların durumu zaten ortada . Minibüsçülerin , taksicilerin ve servisçilerin durumları yok . Ceza puanlarını bile
düşüremeyen bir yönetim , bizim kaderimiz olmamalı . Şoförlerimiz belediyelerden yardım alır hale geldiler " dedi .
Yiğiner ' in konuşmasının ardından yeniden kürsüye çıkan Fevzi Apaydın , odalara yapılan yardımları anlattı . Öte yandan Yiğiner ' in konuşması sırasında salonda bulunan ekranda Yiğiner ' in görüntüsünün kısa süreli kesilmesine bazı delegeler tepki gösterdi . Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongreye Türkiye ' nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 5 bin delege katıldı . Konuşmaların ardından 16 sandıkta oy verme işlemine başlandı .